Zenica

FOTO: U Cabaret Clubu održana prva zenička žurka za djecu i odrasle s posebnim potrebama

mde
Podijeli ovu vijest:
FOTO: U Cabaret Clubu održana prva zenička žurka za djecu i odrasle s posebnim potrebama – U saradnji sa svojim dugogogodišnjim prijateljima, braća Petrović, Ivan i Andrija jučer su za zeničku djecu i odrasle s posebnim potrebama priredili dvosatnu zabavu u Cabaret clubu uz živu muziku i slatku trpezu.

Kako su naša djeca s posebnim potrebama poznata kao veliki veseljaci i ljubitelji dobrih nota, to su muzičari bez ijedne kratke stanke svirali pjesme samo po njihovim željama. A svaka je bila od srca i uglas iz duše otpjevana. Jedna za drugom nizale su se bosanske sevdalinke, vezene čarobnom harmonikom Amela Gađuna uz zvuke gitare profesora Osmana Najetovića. Svi koji su odlučili da im se pridruže na ovoj zabavi mogli su udisati samo čistu radost i uvjeriti se u tačnost Rumijevih riječi o zagrljaju kao najfinijem barometru bliskosti i povjerenja, jer svako ko ih poznaje zna da su djeca i odrasli s posebnim potrebama najbolji učitelji zagrljaja ili bolje rečeno one veličine ljubavi i ljudske topline koja stane između raširenih ruku, a koja tako savršeno odgovara svima. Za razliku od dosadašnjih prigoda organiziranih za ovu populaciju, prisustvo roditelja je šaljivim rječnikom rečeno bilo “nepoželjno” pa su isti mogli da odmore, prepuštajući svoju djecu na brigu stručnim licima i volonterima, kojinsu se drage volke odazvali na poziv braće Petrović.
U razgovoru sa organizatorima ove žurke za djecu i odrasle s posebnim potrebama u našem gradu, braćom Petrović saznali smo da je ista tek prva u nizu koje svakog narednog mjeseca planiraju održavati, s ciljem promocije i unapređenja socijalne uključenosti ove populacije naših sugrađana koja nadasve žudi za većom društvenom interakcijom, a naročito druženjem za koju su životnu aktivnost osobito nadareni, jer iskreni i puni ljubavi, ni najmanje nisu opterećeni nikakvim sebičnim interesima svojstvenim savremenom čovjeku. Iako nedovoljnost kapaciteta postojećih prostorija privremenog Dnevnog centra u Zenici predstavlja veliki nedostatak u kvalitetu življenja njegovih štićenika, njihova želja za istinskim prihvatanjem od strane društvene zajednice u redovne tokove života je ipak najvažnija.
S obzirom da društvenokorisne aktivnosti braće Petrović, između ostalog, imaju za cilj i stvaranje pozitivne motivacije kod članova naše zajednice za povećanim učešćem u zajedničkom podizanju kvaliteta života poticanjem empatije, socijalne odgovornosti i osjećaja jedinstva, to se većina ovih aktivnosti realizuje zahvaljujući podršci određenih pojedinaca, koja nije izostala ni povodom organiziranja ove žurke. Stoga se ovom prilikom zahvaljuju privrednom društvu “Hass-komerc” Zenica, koji je donirao slatkiše i sokove, Tatjani Pantić iz Brčkog koja je donirala novčana sredstva za kupovinu gumene podloge za potrebe održavanja žurke, te izrazila dobru volju za finansiranjem naredne zabave što se tiče “slatke trpeze”, kao i muzičarima Amelu Gađunu i profesoru Osmanu Najetoviću za majstorski odsviran mali muzički maraton po željama naše djece s posebnim potrebama. Podršku je dao i Rusmir Ljutvijević, poznat našim sugrađanima po besplatnim vožnjama osoba sa posebnim potrebama, te naglasio da je uvijek za projekte ovake vrste uz braću Petrović, Ivana i Andriju.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno