Sudske klupe

FOTO: U Blatuši policija presrela dva vozila koja su krijumčarila deset migranata

Pripadnici državne Agencije za sigurnost i zaštitu (SIPA) u koordinaciji sa pripadnicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona večeras su na području Zenice izveli akciju lociranja i privođenja stranih državljana koji su na ovom području boravili nelegalno i osoba koje su im pomagale u nelegalnoj migraciji, krijumčarivši ih u putničkim vozilima.

Kako je Zenicablog imao priliku da se uvjeri na licu mjesta, na  lokalitetu blizu petlje na putu M17 u naselju Blatuša, locirana su i zaustavljena dva vozila u kojima je pronađeno i iz kojih je privedeno deset stranih državljana, koji nisu posjedovali nikakve dokumente o boravku u BiH. Svi oni su potom predani u nadležnost SIPA-e, čiji pripadnici bi ih trebali još tokom noći prebaciti u jedan od imigracionih centara.

Nije poznato da li je prilikom zaustavljanja i pretresa kod migranata pronađeno bilo šta od nedozvoljenih sredstava. Kako nam je rečeno, u narednom periodu će u saradnji sa drugim nadležnim bh. agencijama biti pojačane aktivnosti na zaustavljanju i sprečavanju nelegalnog kretanja migranata, pogotovo na gradskim područjima, zbog sve izraženijih i češćih incidentnih situacija u kojima su akteri upravo stranci koji se nelegalnim kretanjem “balkanskom rutom” pokušavaju dočepati Zapada.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem