Ostali sportovi

Tuka primio priznanje: najbolji atletičar Balkana

Tuka Atletičar Balkana
Tuka Atletičar Balkana
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Tuka primio priznanje: najbolji atletičar Balkana-  Član Atletskog kluba “Zenica” i najbolji bosanskohercegovački atletičar, srednjoprugaš Amel Tuka večeras u Tbilisiju (Gruzija) primio je večeras priznanje za najboljeg atletičara Balkana za 2015. godinu.

Odlučile su ranije to članice Asocijacije balkanskih federacija (ABAF), s obzirom na rezultate koje je Tuka ove sezone postigao. Na gala večeri u hotelu Georgian House u gruzijskom Tbilisiju nagradu najboljeg atletičara Balkana Amelu Tuki uručio je predsjednik Evropske atletske asocijace Svein Arne Hansen.

Amel nam je rekao da mu je večerašnje priznanje veliki motiv za rad.

  • Bila mi je velika čast što sam izabran za najboljeg atletičara Balkana i ovo priznanje mi je jedno od bitnijih u karijeri. Međutim, kao i svaka druga nagrada do sada, ovo je još veći motiv za rad kako bi bio što bolji u narednom periodu i što bolje predstavljao svoju državu, Bosnu i Hercegovinu, na takmičenjima, kazao nam je Amel nakon što je primio nagradu. 

Podsjetimo Amel Tuka ove godine osvojio je naslov dvoranskog prvaka Balkana na igrama koje su održane u Istanbulu, to je bio ujedno njegov i prvi nastup u dvorani. On je ujedno i oborio rekord Balkana, koji je prije njega držao Lučijano Šušanj iz Hrvatske. Nakon toga, Tuka je pobijedio na mitingu Dijamantske lige u Monaku sa vremenom 1:42,51, što je najbolji rezultat na svijetu ove godine. Nakon toga došlo je i Svjetsko prvenstvo u Pekingu, gdje je osvojio bronzanu medalju. Na kraju vrijedi dodati da je u ukupnom poretku Zlatne lige završio na trećem mjestu. Tuka priznanje za najboljeg atletičara Balkana prima na gala večeri ABAF-a.

Specijalno za Zenicablog iz Tbilisija, Amel Tuka se fotografisao sa Srbijankom Ivanom Španović, najboljom atletičarkom Balkana,  te sa dopredsjednicom AS BIH Đurđicom Rajher-Šišul i kolegom trenerom u AK Zenica Elvirom Krehmićem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno