Košarka

Foto: Treninzi košarkašica U16 i U18 u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Treninzi košarkašica U16 i U18 u Areni – U organizaciji Košarkaškog Saveza BIH, a u tehničkoj organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica održani su treninzi U16 i U18 kandidatkinja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Selektori Slobodan Kecman i Goran Lojo testirali su potencijalne kandidatkinje za predstojeće reprezentativne akcije. 15-ak djevojčica U16 uzrasta i isto toliko U18 uzrasta  nastojale su ostaviti što bolji dojam i izboriti se za mjesto među 16 kandidatkinja koje će dobiti poziv za pripreme. Goran Lojo kaže da je ovo drugo ovakvo okupljanje na kojem su se dodatno uvjerili u kvalitet kojim raspolažemo u U18 uzrasnoj kategoriji.

– Nakon ovih treninga objavit ćemo spisak od 24 igračice na koje ćemo računati. Zadovoljan sam viđenim i sigurno do 23.juna kada će početi pripreme iskristalisat će se 16 imena –kaže Lojo. U18 selekcija će igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo od 23. do 31 jula u Sarajevu.

Mlađa uzrasna kategorija, U16 selekcija kandidatkinje su se okupile prvi put. Selektor Slobodan Kecman se zahvalio svim igračicama na dolasku i kazao kako će pravi uvid u kvalitet igračica ove selekcije imati nakon sva četiri održana kontrolna treninga.

– Ova selekcija se nije okupljala 10-ak godina i ovo je jedini način da te djevojčice privolimo da igraju za našu selekciju, a ne da odmah u startu razmišljaju o drugim selekcijama. Mislim da se ovoj djeci treba posvetiti i meni je cilj da steknem sliku sa čime raspolažemo u ovoj uzrasnoj kategoriji – kazao je Kecman.

U16 selekcija će nastupiti na Evropskom prvensvu u Rumuniji od 5. do 14 avgusta, a u grupi smo sa Škotskom, Finskom, Bugarskom, Engleskom i Islandom.

Veliki doprinos ovom događaju dalo je i javno preduzeće, odnosno Arena koja je bila izuzetno dobar domaćin našim košarkaškim nadama.

Nedžad Glibo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno