Zenica

FOTO: Trening predstavničkog tijela srednjoškolaca regije Zeničko-dobojskog kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Trening predstavničkog tijela srednjoškolaca regije Zeničko-dobojskog kantona – Održan je trening predstavničkog tijela srednjoškolaca regije Zeničko-dobojskog kantona u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

Osnovni cilj treniga, pored jačanja kapaciteta i izgradnje novih vještina, bio je i diskutovanje o postojećim problemima, te pronalazak adekvatnih strategija za rješavanje istih.

Srednjoškolci su dogovorili aktivnosti koje će jačati odnos Vijeća učenika s lokalnim vlastima u njihovim gradovima, modernizovati nastavni plan i program, jačati saobraćajnu kulutru i preventivno djelovanje u sprječavanju saobraćajnih opasnosti.

Dogovorena je i „Kafa s ministrom“ kao i tradicionalni projekti „Jedan slatkiš, jedno dijete“ i „Ostavi trag“. Pored pomenutih aktivnosti, učesnici su imali rekreativni program u sportskoj dvorani Gimnazije.

Trening je posjetio i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Senaid Begić, sa kojim su srednjoškolci razgovarali o aktuelnim problemima, učešću srednjoškolca u radu Skupštine, sigurnosti srednjoškolaca i budućim zajedničkim aktivnostima.

“Protekla tri dana, vrijedno smo radili ovdje u Gimaziji i zaista mogu kazati da smo veoma zadovoljni svim učinjenim. Posebno me raduje činjenica da smo usvojili jako dobar plan za tekući školsku godinu. Naravno, fokus smo stavili na naše srednjoškolce jer smo mi tu za njih, ali razradili smo i posebnu strategiju za nastavak posebno dobre saradnje s Ministarstvom”, kazao je Zlatko Hadžić novi predsjednik rukovodstva.

Projekat „Razvoj Mreža savjeta/vijeća učenika“, koji realiziraju OKC Banja Luka i Agencija za suradnju, edukaciju i razvoj iz Banja Luke, okuplja srednjoškolce sa ciljem povezivanja, razmjene ideja i iskustava u radu Vijeća učenika, a također se raspravlja i o temama koje su bitne za poboljšanje uvjeta obrazovanja srednjoškolaca Bosne i Hercegovine, a finansiran je od Evropske unije i NED-a.

Biljana Matijević, portparol



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno