Zenica

FOTO: Treći i četvrti dan Kampa – sport, muzika, fotografija i film

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao i prethodnih dana, treći i četvrti dani Interreligijskog kampa “Upoznaj-Moli-Sarađuj” protekli su u radnom i veselom ambijentu.

Sport i muzika obilježili treći dan

Treći dan je bio rezervisan za sportske igre koje je za mlade osmislio i vodio Adis Čolaković, koordinator za mlade OMS-a Zenica. Igre su zahtjevale timski rad, što su učesnici i pokazali, a najkreativnija grupa je proglašena pobjednikom.

U večernjim satima kamp je posjetio Armin Muzaferija, koji je za sve učesnike kampa upriličio ugodno druženje uz razgovor i pjesmu. Mlade je posebno zanimalo kako je Armin uskladio život na estradi i duhovnost. Zajednička poruka ovog ugodnog druženja bi se mogla sublimirati u rečenici – Ako je Bog na prvom mjestu, onda je sve na svom mjestu.

Večera trećega dana je bila u duhu uskršnjih običaja katolika u BiH, a ove običaje su prezentirali učesnici katolici na kampu.

Četvrti dan u svjetlu fotografije i filma

Manipulacija slike i razumijevanje vizuelnog jezika bila je tema prve radionice koju je održala profesorica Majda Turkić. Mladi su na ovoj radionici imali priliku promišljati o percepciji i “čitanju” vizualnog jezika, posebno u domenu otklanjanja predrasuda.

U popodnevnim satima na Kampu je govorio hazan sarajevske Sinagoge, Igor Kožemjakin koji je mlade upoznao sa osnovama Judaizma i perspektivama međureligijskog dijaloga.

Četvrta večera je bila u duhu običaja muslimana za Bajram. Mladi islamske vjeroispovijesti su svojim vršnjacima pokazali bajramske običaje, a druženje se nastavilo uz slastice i sevdalinke.

Dan je završen sa filmskom projekcijom.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno