Zenica

FOTO: Tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 25. aprila 2022. godine u Hotelu Zenica u Zenici organiziran je 22. tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog. Pored privrednika, iftaru su prisustvovali i predstavnici vjerske, akademske, političke i kulturne zajednice.

Domaćin iftara, kojem se odazvao veliki broj zvanica, pored muftije zeničkog hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića, bio je h. Besim Begić, vlasnik firme Almy-Transport d.o.o.

Iftar za privrednike Muftijstvo zeničko u saradnji sa porodicom Begić organizira već 22 godine. U ime porodice Begić riječi dobrodošlice musafirima uputio je h. Besim Begić, a prisutnima se obratio i muftija zenički koji je u svom obraćanju istakao značaj onoga što naši privrednici rade, te ih pozvao da i dalje nastave ulagati u proizvodnju i privredu naše domovine.

Također, muftija je u svojoj besjedi, između ostaloga, istakao: „Držim da je vrijeme da svi kod sebe razvijamo tri dragocjena svojstva: optimizam, patriotizam i institucionalnu kulturu. Optimizam nam treba, jer ljudi u beznađu odustaju od svojih ciljeva i prestaju se boriti. Gazali je rekao: „Dvije stvari su opasnost, samoopčinjenost i beznađe“. I jedna i druga nas sputavaju od čina i djelovanja. Patriotizam nam treba, jer je država okvir koji omogućava opstanak i vjere i naroda. I treba nam lojalnost spram institucija a ne ljudi.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno