Zenica

FOTO: Tour de Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto sa historijsko-sportskog časa pored parka Kulina bana i stadiona Bilino polje u Zenici, koji je držao Afan Abazović, licencirani turistički vodić.

Ovo je u sklopu druge po redu biciklističko-turističke ture “Tour de Zenica”, koja je startovala sa Trga Alije Izetbegovića, danas (22.09.) u 17 sati i 30 minuta.

– Ovog petka automobile mijenjamo za bicikla! Tura će učesnicima pružiti prikaz Zenice iz perspektive turiste, ali sigurno i dobro društvo i zabavu. Bez obzira što znate Zenicu kao svoj dlan, Zenica je bogat grad i uvijek može ponuditi novu priču.

Cilj ove ture je i promovisanje zaštite okoliša, te time poručuje da trebamo češće automobile zamijeniti biciklima. Turom obilježavamo 22. septembar – Dan bez automobila -, kažu iz organizacije ove manifestacije.

Na turističkoj turi na biciklima kroz grad je učestvovalo 54 učesnika od sedam do 77 godina, a nakon dva sata vožnje prešli 7,6 kilometara.

“Hvala NAŠA DJECA Zenica i RadiYo Active Zenica na fantastičnoj organizaciji i povjerenju da vodim svoje sugrađane za 22. septembar, Dan bez automobila, a i godišnjicu prvog Čelikovog Mitropa kupa protiv Austrije Beč” naveo je Afan Abazović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno