Rukomet

FOTO: Teže nego se očekivalo Čelik donio tri boda iz Donjeg Vakufa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Teže nego se očekivalo Čelik donio tri boda iz Donjeg Vakufa – U Donjem Vakufu, u prvom kolu Prve Federalne Rukometne lige Sjever, RK Čelik je teže nego što se očekivalo pobijedio neugodnog protivnika, RK Donji Vakuf, i osvojio prva tri boda.

Rezultat: 31:30 za RK Čelik.

RK Donji Vakuf – RK Čelik u Donjem Vakufu 30:31 za Čelik (poluvrijeme 16:15)
Oštra i na momente veoma gruba igra domaćina
Domaćini su igrali vrlo oštro, na momente i grubo, udarali su Čelikove igrače gdje su god stigli, pa je osnovno kod ekipe Seldina Rizvanovića bilo – kako igrače sačuvati od ozbiljnijih povreda.

Na kraju, sve se dobro svršilo, istina sa minimalnom gol razlikom (31:30 za Čelik), ali su tri boda – tri boda!

Bolje drugo poluvrijeme
Ova utakmica je ujedno i opomena igračima Čelika da nema lakih utakmica ni lakih pobjeda. Bez obzira na ogromnu razliku u kvalitetu igrača u korist RK Čelika, igrači RK Donjeg Vakufa su se borili svih 60 minuta, kako bi izvojevali što povoljniji rezultat.

Od samog početka utakmice prvo poluvrijeme je teklo u blagoj nadmoćnosti Čelika, uglavnom od dva-tri gola prednosti, da bi pred sam kraj poluvremena RK Donji Vakuf dostigao, a onda i prestigao Čelik i završio poluvrijeme sa jednim golom razlike (16:15).

Drugo poluvrijeme RK Čelik je otvorio ozbiljnije i odlučnije, tako da je 15 minuta prije kraja vodio čak sa sedam golova razlike.

Medjutim, RK Donji Vakuf se nije nikako predavao, tako da je u 58. minuti bilo gol razlke za RK Čelik, a onda jedan gol i penal za Donji Vakuf, kad je već odsviran kraj utakmice. To je dovelo do toga da se utakmica završava sa nerelanih i neubjedljivih 31:30 za RK Čelik, iako se na terenu vidjelo da je RK Čelik za dvije klase bolja ekipa.

Neiskusan sudijski dvojac iz Cazina (Dautović i Hairlahović) su dozvoljavali grubu i pogibeljnu igru domaćih igrača, kao i nekompetentni delegat Robert Alibegović iz Bugojna su se dodvoravali komšijama iz Donjeg Vakufa i umalo da nisu potpuno upropastili utakmicu.

Igrač utakmice Edin Gušić

U ekipi Čelika svih 16 igrača su dobili šansu, dok je kod Donjeg Vakufa zapažen bio Vernes Škiljan sa 13 postignutih golova i Faris Rujanac, koji je postigao 8 golova. Ako se izuzme Armin Huber koji je postigao 4 gola, svih ostalih 13 igrača postiglo je svega 5 golova!

Kod Čelika je golove davalo čak 10 igrača: Edin Gušić koji je briljirao, iako stalno udaran od protivničkih igrača, dao je 8 golova, koliko i Slaven Šijaković. Mirza Dervenčić, Admir Kišić i Ante Dragičević su postigli po 3 gola, a Amel Omerspahić 2 gola. Četiri igra Čelika so postigli po jedan bol: Danijel Jurić, Mirsad Čelenka, Aldin Begagić, i Adin Mešinović.

RK ČELIK: Danijel Jurić (1), Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Riad Polić, Mirsad Čelenka (1), Aldin Begagić (1), Faris Mrako, Mirza Dervenčić (3), Admir Kišić (3), Ante Dragičević (3), Adi Mešinović (1), Slaven Šijaković (8), Mario Filipović, Edin Gušić (8), Dženan Hodžić, Amel Omerspahić (2).

Seldin Rizvanović: Niko se ne smije potcenjivati
Nakon utakmice trener RK Čelika Seldin Rizvanović je dao sljedeću izjavu:

”Ova utakmica sa minimalnom pobjedom nas je žestoko opomenula i još jednom dokazala da se niko i nikada ne smije podcjenjivati. Kvalitet ekipa na papiru i na terenu nije isto. Utakmica u Donjem Vakufu je bila na granici incidenta, veoma gruba i opasna. Veoma me nerviralo što su mlade sudije tolerisale grube poteze domaćih igrača i nama je cilj bio samo da sačuvamo igrače od težih potvrda. Ipak, tri boda su tri boda i mi se već okrećemo narednoj utakmici kod kuće protiv RK Kaknja. Razlog tankog rezultata je i što sam šansu dao svim igračima, gdje su neki, kao Amel Omerspahić (u šutevima 2 od 2 gola) i Adi Mešinović (jedan od jedan) opravdali povjerenje. Moramo ubuduće još više, još redovnije, još žešće trenirati kako nam se ne bi ponovila loša igra. Svjesni smo gdje smo griješili i to moramo popraviti”, kaže Rizvananović.

Torta i pokloni za Amela Omerspahića

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je nakon utakmice priredio za igrače i stručni štab svečanu večeru i tom prilikom rekao:

”Večeras obilježavamo prvu pobjedu na startu prvenstvene sezone. Naš je cilj da pobijedimo sve utakmice i sve protivnike do kraja prvenstva. Ova svečanost je dvostruka: za prvu pobjedu i tri boda koje nosimo u Zenicu iz Donjeg Vakufa na startu prvenstva i čestitke za rođendan našem sjajnom igraču i momku Amelu Omerspahiću. Analizu utakmice će igrači i stručni štab obaviti na narednom radnom sastanku – rekao je Pane Škrbić.

Predsjednik Škrbić je i Amelu Omerspahiću uručio skromne rođendanske poklone.

Naredne subote rukometaši Čelika dočekuju ekipu RK Kaknja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno