Nogomet

Foto: Tempo Sport u polufinalu Prvenstva BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrtfinale pionirskog prvenstva BiH. NK Tempo Sport se plasirao u polufinale. NK Tempo Sport Zenica – HŠK Zrinjski Mostar 1:1 (5:4) Danas je u Zenici odigrana revanš utakmica nogometnog prvenstva Bosne i Hercegovine između domaće ekipe NK Tempo Sport i ekipe HŠK Zrinjski iz Mostara u pionirskoj konkurenciji. Rezultat: NK Tempo Sport Zenica – HŠK Zrinjski Mostar 1:1 (1:0), penali (5:4) za Tempo Sport.

Sastav ekipe Tempo Sport: Kaknjo Hanan, Zilić Enio, Muslić Amar, Spahić Amer, Kobilica Ajdin, Šarić Armin, Dominik Mateo, Zolić Edvin, Tufekčić Edvin, Žuna Selim, Zec Maid; Rezerve: Begić Adem, Helvida Ismar, Bajrić Kerim, Bajramović Emrah, Hećimović Hamza, Kulovac Haris, Šabić Din;
(Trener: Nermin Šabić, pomočnici Asim Hrnjić i Esad Kafedžić);
Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 150 gledalaca, po oblačnom vremenu (+14*C). Glavni sudija je bio Terzić Husein sa pomočnicima A1 Grabus Adnan i A2 Grabus Elvir (svi iz Travnika). Delegat je bio Hišam Islambegović iz Zenice.

Nakon regularnih 70 minuta rezultat je bio 1:1, a pošto je i u prvoj utakmici rezultat bio identičan 1:1, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Uspješniji su bili domaći pioniri Tempo Sporta i rezultatom 5:4 u penalima eliminisali su favorizovanu Premijerligašku ekipu pionira Zrinjskog.
Domaći su poveli u prvom poluvremenu preko Zolić Edvina, koji je pogodio mrežu gostiju nakon odbrane penala. Iskusniji gosti iz Mostara izjednačili su u 14.minuti drugog poluvremena (49.minut utakmice), nakon loše procjene lopte na drugoj stativi od strane domaće odbrane, koju je gostujući igrač poslao u mrežu.
Kod izvođenja jedanaesteraca istakao se golman domaćih Kaknjo Hanan, koji je odbranio prvi jedanaesterac, te tako stvorio prednost svojoj ekipi, koja je do kraja pete serije uspješno sačuvala stečenu prednost (odbrana penala golmana domaćih, Kaknje Hanana). Odlučujući, peti, penal pogodio je Spahić Amer, nakon kojeg je nastalo veliko slavlje pionira Tempo Sporta i njihovih trenera
Sasvim zaslužena pobjeda domaćih i prolazak dalje u polufinale završnice za pinirskog prvaka Bosne i Hercegovine.
Pored Premijerligaša Zrinjski, nogometaši Tempo Sporta eliminisali su još jednog Premijerligaša, ekipu Viteza u završnici pionirskog prvenstva FBiH, nakon kojeg su se i plasirali u završnicu pionirskog prvenstva BiH.
Čestitke pionirima Tempo Sporta na čelu sa trenerima, bivšim reprezentativcima BiH, Nerminu Šabiću i Asimu Hrnjiću, kao i Esadu Kafedžiću, bivšem nogometašu, na ovom velikom uspjehu od sportske redakcije Zenicabloga.
Donosimo parove četvrtfinalnih utakmica završnice prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji pionira.
(U zagradi su rezultati prvih utakmica):
NK „Tempo Sport“ Zenica – HŠK „Zrinjski“ Mostar 1:1, penali 5:4 (1:1)
FK „Sarajevo“ Sarajevo – FK „Hercegovac“ Bileća 3:0 (0:1)
FK „Borac“ Banja Luka – FK „Sloga“ Doboj (0:0)
HNK „Tomislav“ Tomislavgrad – FK „Sloboda“ Tuzla (0:3)

E.Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 17. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno