Kultura Zenica

FOTO: Tarik Filipović predstavu „Seks i glad“ izveo u rodnoj Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na sceni Bosanskog narodnog pozorišta u svojoj rodnoj Zenici popularni regionalni glumac i TV voditelj Tarik Filipović odigrao je predstavu “Seks i glad”.

Bh. turneja je nakon Viteza, Jajca i Mostara u Zenici nastavila svoj put pred, očekivano, dvoranom ispunjenom do posljednje stolice.

Ova monokomedija je skoro dva sata zabavljala Zeničane i Zeničanke. Reditelj Mario Kovač i glavni glumac Tarik Filipović su zaslužni da ovo remek djelo zabavlja publiku širom regiona.

-Velika je čast nastupati u rodnom gradu, ponovo i svaki put je novi izazov. Ovaj naš novi projekt “Seks i glad” na ovoj turneji ima dobru reakciju publike i nadamo se da ćemo u narednom periodu sa ovom predstavom napraviti hit kao i sa monodramom “Ćiro” širom regiona, izjavio je Filipović.

-Imali smo odlične nastupe u Vitezu, Jajcu i Mostaru, već narednog mjeseca planiran je nastavak bh. turneje u drugim bh. gradovima. Želimo da ovu tabu temu detabuiziramo, kazao je Tarik.

Kako je to sve izgledalo u BNP Zenica možete pogledati u foto galeriji.

Tko je doktor Udo­ Špricnmaher?

Predstava ”Sex i glad” uz nastavak ”Doktor za one stvari” govori o doktoru seksologije, profesoru i playboyu imena Udo­ Špricnmaher, kojeg utjelovljuje glumac Tarik Filipović. U najavi pišu da će ova predstava publiku na kratko odvesti na uzbudljivi safari kroz prašumu pojmovlja iz područja ljudske seksualnosti.

U ovoj predstavi publika će imati priliku upoznati i/ili prepoznati najrazličitije vrste seksualnih odnosa, seksualnih pomagala, kao i fenomene poput cyber seksa, chem seksa ili, na primjer, roll playa… Koliko god živimo u hiperseksualiziranom svijetu, toliko je još uvijek ova tema mnogima u sferi tabua.

Predstava ”Sex i glad” upravo pokušava detabuizirati ovo neizostavno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati. Jer, smijeh je najpouzdaniji i najučinkovitiji lijek u ova impotentna vremena.

A Tarik je dokazani doktor za naše nevolje i mrzovolje. Autori ovom predstavom ne žele nikoga uvrijediti, a nadaju se da će se svidjeti i konzervativnijoj publici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno