Rekreacija

FOTO: Tajan/ Umjetnost prirode

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi UP Vedro, ali i učesnici drugih planinarskih društava u nedjelju su uživali u prvom Vedrom izletu u godini. Sudeći prema utiscima i Planu aktivnosti za 2023. godinu sa kojim je Vedro upoznalo učesnike, godina bi mogla biti jako dinamična i zanimljiva. U heterogenom sadržaju plana svaki planinar, planinarka će moći pronaći nešto za sebe.

Utisci na prvom izletu kod učesnika su ostavili dojam kojeg će dugo pamtiti. Umjetnost prirode, utkala je predivno odijelo Ponijerima, a posebno Tajanu vrhu istoimenog Spomenika prirode. Kristalno jasan horizont sa svih strana svijeta, blještavo zimsko sunce ☀️, tirkizno nebo uz mliječno bijeli sniježni prekrivač i pastelna zelena boja zimzelene šume crtaju najsavršenije ulje na platnu kojem bi pozavidjeli Rembrandt, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Pablo Picasso….

Izložba na otvorenom, a između postavki se kretala kompaktna kolona planinara, koja ja uživala u prizorima povremeno se zaustavljajući u namjeri da pojedinci ovjekovječe prizore. Naposljetku rijetko tko je potezao za aparatom, mobitelom ili drugim uređajem za fotografiranje. Bilo je nemoguće jer ambijent je konstantno savršen, nastavili smo hodati i kao pravi hedonisti posmatrati i uživati što ustvari i jeste većina planinara.

Ovaj, kao i sve ostale tekstove sa vedrih pohoda, vedre aktivnosti i planove možete pratiti i putem web stranice https://vedro.ba/.

Vedro vam bilo do sljedeće ture!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno