Zenica

FOTO: TA “JALE” i Arcelor Mittal – “U zdravom tijelu – zdrav duh” u posjeti JU “Dom i porodica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: TA “JALE” i Arcelor Mittal – “U zdravom tijelu – zdrav duh” u posjeti JU “Dom i porodica” – U okviru akcije Taekwondo akademije “JALE” iz Zenice, a u saradnji sa sponzorima Arcelor Mittal i ALBA obilježen je početak projekta “U zdravom tijelu – zdrav duh”.

Cilj akcije je bolje integrisanje u lokalnu zajednicu, unapređenje socijalnih vještina, podizanje samopouzdanja i stvaranje pozitivne slike o sebi.

Uz pomoć sponzora šticenicima doma su obezbijeđeni profesionalni treneri, sportska oprema i mnogobrojna druženja i izleti.

Prisutnima se obratio trener i voditelj ovog programa Jasmin Mujanović koji je istakao važnost ovog projekta.

“Naša akademija već 16 godina radi sa djecom. Cilj našeg projekta da ova djeca nisu zaboravljeni i da su dio našeg društva. Oni imaju mnogo u ovom domu zahvaljujući direktorici, a mi smo željeli da ovoj djeci obezbjedimo i sportsku stranu. Ova djeca su dobila opremu, dvoranu, treninge sa stručnim trenerima, ali i izlete, kampove, polaganje ispita zahvaljujući sponzorima. Nadamo se da ćemo sljedeće godine imati još veću podršku sponzora, ali i Grada Zenice da bi nastavili ovaj projekat da bi ova djeca nastavila bavljenje ovim sportom. Želim da se zahvalim direktorici koja je izašla u susret i pristala da radimo ovaj projekat, ali i Arcelor Mittalu bez kojeg ovo ne bi bilo moguće.” – rekao je predsjednik, osnivać i trener u TA “JALE” Jasmin Mujanović.

Pored Mujanovića iz Taekwondo akademije “JALE” na ovom projektu učestvovao je i Ismir Horić, koji se nada da će biti još ovakvih projekata u budućnosti i zahvaljuje se kompaniji Arcelor Mittal čiji je i zaposlenik.

Djeci i medijima se ovom prilikom obratio i predstavnik Arcelor Mittala Nikhil Mehta i direktorica za komunikacije i korporativnu odgovornost Dijana Božić Srdanović u ime direktora Biju Naira i Arcelor Mittala.

“Velika nam je čast što smo dio ove zajednice, dio Zenice. Uvijek smo osjećali da trebamo raditi zajedno, jer kad se razvija zajednica razvija se i ekonomija i druge stvari. Ovakve stvari su zapravlo zalog za budućnost. Drago nam je što imate podršku Taekwondo akademije Jale i nadamo se da će mnogi još uključiti se u ovakve akcije. I mi smo tu da podržimo ovakve ideje i pomognemo zajednici.” – izjavio je Nikhil Mehta.

Direktorica Draženka Subašić istiće da je našem gradu potrevno više ovakvih akcija i projekata.

“Želimo da se zahvalimo i Taekwondo akademiji “Jale” što promoviše sport i ovakve aktivnosti. Također, zahvaljujemo se i Arcelor Mittalu koji nam pomaže u mnogim projektima i hvala im što su podržali i ovaj projekt. Pomaganje lokalnoj zajednici je zapravo jako važno za razvoj svih nas i zajednice i države.” – istakla je direktorica JU “Dom i porodica”, Draženka Subašić.

“U projektu će učestvovati petero djece. Cijela finansijska podrška dolazi od Arcelor Mittala Zenica, treneri iz TA “Jale” će se potruditi da ova djeca steknu što bolji moralni odgoj, tehničku pripremu i rezultate na takmičenjima, a ova djeca će postati punopravni članovi Akademije”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno