Zenica

FOTO: Švedski Transcom otvorio centar u Zenici i najavljuje otvaranje više od 100 novih radnih mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Transcom, švedski gigant u pružanju korisničke podrške, otvario centar u Zenici i najavljuje otvaranje više od 100 novih radnih mjesta- Kompanija Transcom posluje u 23 zemlje, a na tržište Bosne i Hercegovine došla je u julu 2020. godine otvorenjem centra u Tuzli. U prvoj godini u centru u Tuzli otvoreno je 150 novih radnih mjesta, a Transcom širi svoje poslovanje i na ostale gradove u BIH.

U srijedu, 14.7.2021. godine obilježeno je službeno otvorenje centra u Zenici u kojem prvi tim od 50 zaposlenika već pruža korisničku podršku klijentima iz različitih europskih zemalja. Na otvorenju su, osim zaposlenika centra u Zenici, prisustvovali članovi Transcomovog međunarodnog tima koji je radio na pripremi projekata u Bosni i Hercegovini, poslovni partneri s kojima Transcom razvija stabilne dugogodišnje odnose, mediji te niz osoba iz gradskih i ostalih partnerskih institucija s kojima kompanija surađuje.

Transcom je u Bosni i Hercegovini karakterističan po tome da svoje poslovanje temelji na pružanju korisničke podrške te da posao u kompaniji nije vezan uz prodaju. Nakon što kompanija sklopi partnerstvo s jednim od međunarodno poznatih brandova s tržišta bankarstva, turizma, proizvodnje, trgovine i sl., djelatnici u Bosni i Hercegovini javljaju se na dolazne pozive korisnika klijentovih usluga ili odgovaraju na njihove upite zaprimljene emailom. Riječ je o upitima vezanim uz proizvode i usluge klijenata, a svi djelatnici Transcoma prije početka rada prolaze kroz detaljnu obuku za posao u trajanju od nekoliko sedmica, ovisno o projektu.

Kompanija potječe iz švedske i u regiji uspješno posluje već dulje od 15 godina. U Transcomu iznimno poštuju svaki detalj ugovora o radu, brinu o radniku kao pojedincu te se vode načelom diverzifikacije i inkluzivnosti, kako bi se svi članovi tima osjećali prihvaćeno i ugodno u svojoj radnoj sredini. Uvjeti rada postavljeni su na iznimno visokom nivou. Svaki centar, osim radnih jedinica s najkvalitetnijom suvremenom opremom, obuhvaća konferencijske prostorije, prostorije za trening, bogato opremljenu kuhinju i prostorije za odmor u kojima zaposlenici mogu provoditi svoje pauze, a kompanija konstantno ulaže u razvoj svojih objekata i uvodi nove pogodnosti za zaposlenike.

Osim agenata u korisničkoj podršci, Transcom tim u Bosni i Hercegovini obuhvaća i analitičare kvalitete, voditelje timova, niz menadžerskih pozicija te pozicija u administraciji, regrutaciji i odjelu ljudskih potencijala. Većina promaknuća na više pozicije temelji se na internoj regrutaciji i na pružanju prilike postojećim članovima tima da razviju svoju karijeru te počnu graditi iskustvo na novoj poziciji.

Centar u Zenici nalazi se na adresi Ulica Nikole Tesle 5, prostire se na tri kata i zapošljava više od 50 zaposlenika, a razvojni plan obuhvaća izgradnju tima od 100 novih članova do kraja 2021. godine. Za zaposlenje u Transcomovim centrima potrebno je poznavanje stranog jezika na razini koja omogućuje aktivnu komunikaciju s korisnicima u govoru i u pisanoj komunikaciji. Kompanija trenutno zapošljava govornike njemačkog jezika i ima niz otvorenih konkursa za posao, a uz njemački jezik, u Bosni i Hercegovini aktivni su projekti i na engleskom, francuskom i holandskom jeziku.

U regiji kompanija posluje dulje od 15 godina i pruža iznimno snažnu stabilnost radnih mjesta, o čemu svjedoči velik broj zaposlenika koji su gotovo svih 15 godina dio Transcomovog tima i koji su u kompaniji razvijali svoju karijeru, često s pozicije agenta u korisničkoj podršci. Stabilnost poslovanja Transcom velikim dijelom ostvaruje zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj suradnji s nizom renomiranih klijenata iz cijeloga svijeta, s kojima konstantno surađuje i aktivno radi na dodatnom unaprijeđenju poslovnih procesa te otvaranju novih radnih mjesta. Kompaniju odlikuje fleksibilnost, zbog čega se jednostavno pokreću novi projekti i na postojećim i na novim lokacijama, pored dugogodišnjih projekata koji zapošljavaju više tisuća zaposlenika u regiji.

Nakon otvorenja centra u Zenici Transcom ne staje s razvojem, nego još više ulaže u istraživanje tržišta i otvaranje novih radnih mjesta na nizu novih lokacija unutar Bosne i Hercegovine. Novi konkurski za posao već su raspisani u Banja Luci, gdje je formiran tim koji broji više od 10 zaposlenika i koji će se značajno razvijati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Centar u Banja Luci treći je centar kompanije u BIH, a kompanija trenutno ima otvorene konkurse za sve gradove u kojima posluje – Tuzlu, Zenicu i Banja Luku.

Sve detalje otvorenih radnih mjesta moguće je pročitati na internetskim stranicama kompanije posjetom na adresu https://transcombih.recruitee.com/o/. Svi zainteresirani za posao, neovisno o tome koji strani jezik aktivno govore, mogu stupiti u kontakt s menadžmentom kompanije slanjem poruke putem Facebook i Instagram profila te slanjem emaila na adresu [email protected]. Prijaviti se mogu svi koji poznaju strane jezike, za prijavu nije potrebno imati certifikaciju koja dokazuje poznavanje jezika, a nakon prijave Transcomov tim provjerava razinu poznavanja jezika i u kratkom roku kandidatima pruža povratnu informaciju o mogućnosti zaposlenja u kompaniji.

Dolazak Transcoma na tržište Bosne i Hercegovine, otvorenje centara u Tuzli i Zenici te otvorenje ovako velikog broja novih radnih mjesta iznimno je bitno za ekonomiju naše države te stvara pogodnu priliku za stanovnike BIH da se zaposle u stabilnoj i razvijenoj međunarodnoj kompaniji. Razvojni planovi Transcoma koji obuhvaćaju otvorenje centra u Banja Luci i proširenje na niz novih lokacija unutar BIH ukazuju na potencijal koji tržište Bosne i Hercegovine pruža, a koji je kompanija prepoznala i na temelju kojega je odlučila investirati i kontinuirano razvijati svoje poslovanje u našoj zemlji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno