Zenica

FOTO: svečanost 15 godina UNZE

15 godina UNZE
15 godina UNZE
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Univerzitet u Zenici je svečanom akademijom u Bosanskom narodnom pozorištu obilježio 15 godina postojanja i uspješnog rada. Metalurški i Mašinski fakultet, Pedagoška akademija i 2.000 studenata bili su jezgra novog Univerziteta u Bosni i Hercegovini. Petnaest godina poslije UNZE ima osam fakulteta i pet i po hiljada studenata, 26 studijskih programa u prvom ciklusu, 24 u studijska programa u master (drugom) ciklusu, te 19 “prijebolonjskih” studijskih programa.

Univerzitet u Zenici je prvi akreditovani javni univerzitet u Bosni i Hercegovini, a na ceremoniji u BNP-u gosti svečanosti su bili zvaničnici Rektorske konferencije BiH, zvaničnici univerziteta iz Zagreba, Beograda, Osijeka i Zadra, Novog Sada i Kopra. Među zvanicama su bili premijer ZDK Miralem Galijašević, ali i ambasadori Hrvatske, Srbije i Slovenije u Bosni i Hercegovini.

O Univerzitetu iz svog vizira govorili su Uz rektora, biranim riječima gostima su se obratili Stanko Stanić, rektor Univerziteta Banja Luka i predsjedavajući Rektorske konferencije BIH, Tadeja Jera Jakulin, prorektorica Primorskog univerziteta Koper (Slovenija), Tomislav Mrčela, prorektor Univerziteta Osijek, Živoslav Tešić, prorektor Univerziteta u Beogradu, te u ime osnivača, premijer ZDK Miralem Galijašević.

Plaketa Univerziteta u Zenici dodjeljena je Jovanu Sredojeviću, za zasluge i doprinos razvoju Mašinskog fakulteta i Univerziteta u Zenici; Memnuni Hasanici (Filozofski fakultet), Muhamedu Arnautu (Filozofski fakultet), Šukriji Ramiću (Islamski pedagoški fakultet), te Mirsadi Oruč (Fakultet za metalurgiju i materijale).

Plaketa je uručena i hrvatskom Koncernu “Agram”, za zasluge i doprinos razvoju Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Zahvalnica Univerziteta u Zenici dodijeljena je Velidi Mahovkić, te Studentskom urbanom magazinu SIGMA.BA.

Povelja Univerziteta u Zenici, kao najznačajnije godišnje priznanje UNZE, uručena je profesorima doktorima sa UNZE Ahmetu Gavranoviću, Darki Petkoviću i Zuhdiji Adiloviću, diplomiranoj pravnici Arifi Čuruković, te studentu UNZE Amelu Tuki.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno