Kultura

Foto: svečano otvoreno Zeničko proljeće 2016.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: svečano otvoreno Zeničko proljeće 2016. – Savjet za kulturu grada Zenice odredio je programske sadržaje 21. Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće”, koja je otvorena danas, a trajati će do 12. aprila ove godine. Za vas smo zabilježili svečano otvaranje manifestacije, upriličeno na raskrsnici ulice Talića brdo i Bulevara Ezhera eze Arnautovića, uz učeće mnogo mladih ljudi, članova klubova…

Festival kulture koji se svake godine održava u periodu između Dana Zenice i Dana oslobođenja Zenice u Drugom svjetskom ratu okuplja umjetnike i umjetničke ansamble iz oblasti slikarstva, muzike, pozorišne i scenske umjetnosti. Savjet je izabrao 38 programa, od toga po jedanaest muzičkih i pozorišnih programa, koji bi trebali biti osnova ovogodišnje manifestacije.

 

Više na

Posted by Zenicablog on 20. Mart 2016

Uz muzičke i pozorišne programe, Zeničani i gosti ovog grada moći će vidjeti četiri likovne izložbe, promocije četiri knjige, tri književna programa i jednu javnu tribinu. Zeničani će vidjeti nastup umjetnika iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i BiH, ali i Turske, Irana, Italije…

Prvi sadržaj je bio Foto izložba Dade Ruvića, koju možete vidjeti OVDJE.

 

zeprolj161

Kao i svake godine “Zeničko proljeće” ima poetski maraton i Aprilski salon likovnih umjetnika, ali je ove godine izostavljen izbor najboljih književih radova. Između ostalih, biće predstavljena izdanja Bošnjačke nacionalne zajednice u Hrvatskoj, ali i održan koncert tradicionalne iranske muzike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno