Nogomet

FOTO: Svečano otvorenje bh. kuće nogometa 22. novembra, Čeferin potvrdio dolazak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
“Na otvorenje dolazi UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin s delegacijom krovne kuće evropskog nogometa, a u ovom trenutku ne bih špekulisao u vezi s potvrdom dolaska ostalih zvanica. Pozive smo, između ostalih, poslali pojedinim nacionalnim savezima i FIFA-i na čelu s Giovannijem Infantinom”, rekao nam je Hodžić.

Administracija NS BiH će nakon službenog otvaranja početi selidbu u nove prostorije koje se nalaze na području Općine Novi Grad, odnosno prekoputa RTV Doma.

Podsjetimo, savez je novu poslovnu zgradu površine 5.900 kvadratnih metara kupio putem sudske prodaje na javnoj licitaciji još 2015. godine, a ovaj objekt je pripadao Geodetskom zavodu BiH.

Savez je za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, pored vlastitih, dio sredstava osigurao putem UEFA-inog investicionog projekta te FIFA-inog razvojnog fonda.

Najveći dio prostora nove kuće nogometa koristit će NS BiH, a predviđeno je da se dio koji prevazilazi potrebe saveza izdaje.

U zgradi NS BiH će se nalaziti kongresni centar s tri sale, muzej, trofejna sala, fan shop, zatim restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine…

Kancelarijski prostori će biti usklađeni s potrebama generalnog sekretarijata pa će svi svi organi saveza, kao i kompletna administracija imati odlične uslove za rad.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno