Rekreacija

Foto: Svečano otvorena IV sezona Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečano otvorena IV sezona Džematske lige i odigrano prvo kolo – Danas 2.4.2016. je svečanim programom u dvorani Bilmište zvanično otovrena IV sezona Džematske lige i odigrano je i prvo kolo.

U svečanom dijelu na samom početku svečanost nam je uljepšao odlomkom iz Kur’ana naš efendija Muamer Čelenka, poslije se obratio izaslanik glavnog imama

Sumedin ef. Kobilica prigodnim govorom ne krijući zadovoljstvo dosadašnjim tokom lige i najavio da su ekipe dobile žestokog konkurenta, a to je ekipa IMAMA , nastavio je kroz smješak Sumedin ef.

Poslije obraćanja Sumedin ef. moderator današnjeg programa Adnan Mujčinović inace PR lige nas je izvjestio o dosadašnjim uspjesima lige, gdje je kao najbitniju činjenicu istakao da su do sada u okviru 4 sezone lige sve ekipe Medžlisa IZ uzele učešće.

Poslije nam se obratio predsjednik Medžlisa gospodin Muhammed Begagić ne krijući oduševljenje puštanjem himne Bosne i Hercegovine kao dijelom tradicije i kulture Bosne i Hercegovine, te pozvao igrače da budu istinski pobjednici, a nakon njega nam se obratio predsjenik organizacionog odbora džematske lige Safet Kubat, koji je napravio kritički osvrt na protekle sezone, i zamolio sve igrače da ligu doživljajavju kao jednu veliku porodicu, da bi onda najavio posebnog gosta koji nas je obradovao svojim melodičnim glasom i svojim prisustvom gospodina Muharema Serbezovskog koji je izmamio erupciju oduševljenja kod svih prisutnih.
Gospodin Muhamed Begagić i gospodin Safet Kubat su početnim izvođenjem udarca najavili ukrštanje kopački u IV sezoni, sa uzvikom

NEKA IGRA POČNE I NEKA NAJBOLJI POBIJEDI!”

Dan je obilovao golovima, i to čak sa 39 pogodaka u 8 utakmica. Najviše uzbuđenja su nam priredile ekipe Imama i Obrenovaca, gdje smo imali priliku i na terenu vidjeti smisao džematske lige, a najviše su nam ponudile ekipe : Gornje Zenice, Imama, Obrenovaca, Gorice, Varošišta i Pojska koje su premašile vlastita očekivanja.

U nastavku vam donosimo rezultate utakmica i raspored po tabelama:
1. Pojske vs Poljice 6:1
2. Gorica vs Koprivna 7:2
3. Čaršija vs Mošćanica 1:2
4. Gornja Z. vs Janjići 7:2
5. Ensar vs Lokvine 2 0:2
6. Imami vs Obrenovci 1:1
7. Lokvine vs Pridražići 0:2
8. Varošište vs N.Zenica 5:0

Tabele po grupama
Grupa “A”
1. Varošište 3
2. Pojske 3
3. Poljice 0
4. Nova Zenica 0
5. G. Gračanica –
Grupa “B”
1. Gorica 3
2. Pridražići 3
3. Lokvine 0
4. Koprivna 0
5. D.Gracanica-
Grupa “C”
1. Lokvine2 3
2. Mošćanica 3
3. Čaršija 0
4. Ensar 0
5. Tišina –
Grupa “D”
1. Gornja Zenica 3
2. Imami 1
3. Obrenovci 1
4. Janjići 0
5. Putovići

tekst i foto: Semir Teskeredžić za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno