Info

FOTO: Svečano otvorena fiskulturna sala u PŠ Poriječani kod Visokog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Područna škola “Poriječani” OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Visoko dobila je novu fiskulturnu salu vrijednu 350.000 KM, čiji su izgradnju finansirali Vlada Zeničko-dobojskog kantona, koja je izdvojila 280.000 KM i Grad Visoko, sa oko 70.000 KM.

Salu su svečanim presjecanjem vrpce otvorili premijer ZDK-a Nezir Pivić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Premijer Pivić je rekao da je sretan i ponosan što svjedoči završetku projekta od kojeg najveću korist imaju djeca te da je posebno sretan što je sala otvorena u okviru obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH.

-ZDK je postao prepoznatljiv po ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu. Vlada ovakve projekte podržava godinama. Ovaj projekat smo zajedno započeli u jeku pandemije i uspjeli smo da ga završimo. Nastavnici i učenici u Poriječanima sada imaju odlične uslove za održavanje nastave tjelesnog odgoja, a biće ovo mjesto i za mnogo korisnije korištenje slobodnog vremena naše djece – rekao je premijer Pivić.

Dodao je da naš kanton ima oko 100 osnovnih i srednjih škola i da gotovo da ne postoji školski objekat u koji zadnjih godina Vlada nije uložila sredstva.

– Neke škole smo potpuno rekonstruisali – od krovova, fasada, stolarije, školskog namještaja i mobilijara, do rekonstrukcije grijanja gdje smo se opredijelili za ekološki prihvatljiva goriva. Jer, ulaganje u obrazovanje nije trošak, nego najbolja investicija u našu djecu i našu budućnost. I to je naše opredjeljenje – rekao je premijer Pivić.

On se zahvalio Gradu Visoko i gradonačelniku Ganiću što podržavaju i izdvajaju značajna finansijska sredstva za infrastrukturne projekte u oblasti obrazovanja, iako je obrazovanje u nadležnosti kantona.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno