Zenica

FOTO: Svečano otvorena džamija u Vukotićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Svečano otvorena džamija u Vukotićima – U subotu 23. septembra 2017. godine svečano je otvorena džamija u džematu Vukotići, Medžlis Islamske zajednice Zenica.

Nakon obraćanja glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice i gradonačelnika Zenice gosp. Fuada Kasumovića, prisutnim vjernicima besjedom su se obratili muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i izaslanik reisu-l-uleme muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić.

Muftija zenički u svojoj besjedi, između ostaloga, istakao je značaj izgradnje džamija i džemata, ukazao na određene slabosti koje su prisutne među Bošnjacima, posebno međusobna optuživanja i širenje smutnje, te pozvao na dijalog i međusobno povjerenje i uvažavanje.

Izaslanik reisu-l-uleme muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić, nakon što je prisutnima prenio selame reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića, u svojoj besjedi, između ostaloga, ukazao je na Kur’anski imperativ – obavezu vjernika da se sami o sebi pobrinu, da kod sebe popravljaju ono što nevalja, da čuvaju jedinstvo i islamsku tradiciju Bošnjaka.

Svečanosti otvorenja džamije u Vukotićima prisustvovali su i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Žepče, Prnjavor, Mrkonjić Grad, Ključ i Rogatica, imami, te predstavnici političkog, kulturnog, privrednog i javnog života Zenice i Muftiluka zeničkog.

Svečanost otvorenja džamije u Vukotićima završena je učenjem dove koju je proučio muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno