Rukomet

FOTO: Svečano otvoren deseti međunarodni Handball Cup u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Svečano otvoren deseti međunarodni Handball Cup u zeničkoj Areni – U organizaciji Škole rukometa Čelik junior iz Zenice u toku je trodnevni 10.Handball Cup Zenica 2020, koji  se igra od petka 10. do nedjelje 12. januara 2020.godine u Zenici.

Ovaj tradicionalni međunarodni rukometni turnir prijateljstva održava se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ i dvorani na Bilmišću u Zenici. Ulaz za posjetioce je slobodan.

Defileom svih ekipa, učesnica turnira, koje su se nakon defilea postrojile u sali Arene, turnir je svečano otvoren. Turnir je otvorio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je poželio ugodan boravak svim gostima u našem gradu, da se druže i upoznaju i da postignu što bolje sportske rezultate, bez sportskih povreda.

Na turniru učestvuje nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, a defileom su prošle sljedeće ekipe sa 33 selekcije: ŽRK Brod, R.A. Dejan Krtolica Slavonski Brod, RK Metlika, RK Brod, ŽRK Metalac Kraljevo, RK Sloga Kraljevo, RK Džakovo, RK Ivangrad, RK Bosna Visoko, ŽRK Krivaja, ŽRK Sloga, ŠR Sedmerac G.Vakuf, RK Nova Bila, RK Jajce, RK Bosna Sarajevo, RK Čelik Zenica i domaćin ŠR Čelik Junior.

U sklopu turnira seniorska ekipa škole rukometa Čelik junior odigraće prijateljski meč sa odgovarajućom selekcijom rukometnog kluba Brod iz Slavonskog broda.

U izjavi za medije, Dženan Dedić, direktor ŠR Čelik Junior, kazao nam je da deset godina rade dobar posao.

-Pokazalo se da je i ove godine kvalitet ostao na nivou. Imamo nekoliko neplaniranih otkaza, što je otvorilo mjesta za učešće domaćim ekipama. Za iduću godinu planiramo stepenicu više u kvalitetu i broju učesnika -, kazao je ukratko Dedić.

Utakmice za plasman igraju se u nedjelju od 09 do 17,20 sati na centralnom terenu Arene.

Iz ŠR Čelik Junior poručuju:

-Hvala svima koji su dali i daju doprinos ovom projektu. Tu su naši vrijedni zapisničari, sudije, mjerioci vremena, roditelji, medicinsko osoblje, osoblje gradske Arene. Idemo bolje i jače, nemamo granice-.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno