Zenica

FOTO: Svečano obilježen 15. maj – Dan policije u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Svečano obilježen 15. maj – Dan policije u ZDK – U centru za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralne arhive održana je centralna manifestacija povodom Dana policije ZDK. Tom prilikom organizovana su brojna sportska i službena takmičenja, a njihovi pobjednici su nagrađeni.

Također, na manifestaciji su postrojene policijske jedinice, a odlikovani su najzaslužniji pojedinci i organizacione jedinice MUP-a ZDK. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, a program su uljepšali sa svojim performansom članovi Omladinskog hora Zenica sa maestrom Milenkom Karovićem.

Prisutnima se prije dodjela nagrada i plaketa obratio komesar MUP-a ZDK Semir Šut, resorni ministar Dario Pekić i premijer ZDK Mirza Ganić.

-Potvrdili smo da uživamo povjerenje naših građana i povećavamo subjektivni odnos sigurnosti koji je važniji od statistike i brojki koje su nam bolje nego prošle godine. U ovom vremenu kada su građani obasuti vijestima o blokadama vlasti, želimo poslati poruke stabilnost, humanosti i perspektive. Uložit ćemo svu snagu da naši građani, organi vlasti, privrednici i nevladine organizacije u nama vide stub povjerenja”, kazao je policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Semir Šut.

-Opredijeljeni smo i u ovoj godini nastaviti kapitalna ulaganja s budžetom od 1,5 miliona KM. Naši rezultati imaju trend poboljšanja u svim oblastima. Imamo smanjen stepen maloljetničke delinkvencije, smanjen broj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu te manji broj saobraćajnih nesreća. Postavili smo i napredne kamere te videonadzorne sisteme na putevima, a sve ove rezultate ostvarujemo zahvaljujući drugim policijskim agencijama, organima i pravosudnim institucijama”, kazao je između ostalog ministar unutrašnjih poslova ZDK Dario Pekić.

Prisutnima se obratio i premijer ZDK Mirza Ganić koji je istakao da “policajce u ZDK odlikuje činjenica da učestvuju u akcijama FUP-a i drugih institucija”, što po njemu potvrđuje njihov odnos prema poslu koji obavljaju.

-Želimo dobru, efikasnu i profesionalnu policiju i nastavit ćemo raditi na tom putu kako biste ostali svijetla tačka našeg kantona”, izjavio je Ganić.

Vodeći ljudi MUP-a ZDK-a prisjetili su se i poginuilih policajaca tokom proteklog rata, čiji su članovi porodica također prisustvovali svečanosti u Centru za obuku i smještaj Specijalne jedinice MUP-a ZDK, kao i pripadnika policijskih odreda “Bosna“ i “Manevar“.

Sektor uniformisane policije dobitnik je nagrade “Zastava Ministarstva sa grbom“, “Reljefni grb Bosne i Hercegovine“ Policijska stanica Tešanj, kolektivne nagrade “Pohvala ministra“ pripale su Motociklističkom timu Policijske stanice Centar iz Zenice, te Inspektoratu, “Zlatna policijska značka“ dodijeljena je Senadu Spahiću iz Sektora kriminalističke policije, “Druga zlatna policijska značka“ Seadu Kadribašiću iz Policijske stanice Doboj Jug, “Treća zlatna policijska značka“ Zehrudinu Buzi iz Policijske stanice Visoko, “Srebrena policijska značka“ Damjanu Vidoviću iz Policijske stanice Crkvice u Zenici, zatim policijskom inspektoru Rijadu Deliću, Fahiru Aliću iz PS Maglaj, Mirsadu Muratoviću iz Jedinice za profesionalne standarde. Zahvalnice su uručene i javnim preduzećima Grijanje Zenica te Hifa Group Tešanj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno