Zenica

FOTO: Svečani prijem za studente prve godine fakultetâ Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečani prijem za studente prve godine fakultetâ Univerziteta u Zenici – Danas je svečanim prijemom za brucoše obilježen početak akademske godine na Univerzitetu u Zenici. Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, prof.sr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Mirza Ganić, premijer Zeničko-dobojskog kantona u pratnji prorektorâ Univerziteta u Zenici posjetili su fakultete Univerziteta u Zenici i u prigodnim obraćanjima uputili izraze dobrodošlice na Univerzitet u Zenici.

Mirza Ganić, premijer Zeničko-dobojskog kantona u svojim obraćanjima studentima istakao je da Vlada Zeničko-dobojskog kantona pruža podršku Univerzitetu u Zenici, te je ove godina obezbijedila stipendije za sve studente koji ispunjavaju formalne uvjete, a također je istakao i značaj visokog obrazovanja na budućnost mladih ljudi.

Studentima na fakultetima se obratio i prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te istakao da će Ministarstvo pružajući podršku Univerzitetu u nastavku akreditacije studijskih programa i upućivanjem elaborata o osnivanju novih prema Vladi, učestvovati u kreiranju još boljih uslova za studiranje na Univerzitetu u Zenici.

Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, u svojim današnjim obraćanjima istakao je da Univerzitet u Zenici kontinuirano radi na kreiranju optimalnih uvjeta za studiranje, te da su svi infrastukturni i ljudksi resursi iskorišteni, kako bi studenti dobili što kvalitetnije obrazovanje.

Studentima i nastavnicima Univerziteta u Zenici želimo mnogo uspjeha u ovoj akademskoj godini!

FOTO: UNZE

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno