Zenica

FOTO: Svečani prijem za brucoše Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na Univerzitetu u Zenici svečano obilježen početak nove akademske godine. Tim povodom je u Kampusu Univerziteta u Zenici održan svečani program i prijem brucoša svih fakulteta Univerziteta u Zenici. Ovo je prvi put u historiji Univerziteta u Zenici da je na ovakav način organizovano obilježavanje početka akademske godine.

Pored menadžmenta Univerziteta u Zenici, dekanâ, prorektorâ i rektora, svečanosti je prisustvovala i prof.dr.sc. Jasna Duraković, ministrica za obrazovanje i nauku FBiH i njen savjetnik prof.dr.sc. Seid Masnica.

„Dragi brucoši, dobro došli na Univerzitet u Zenici i hvala vam što ste izabrali Univerzitet u Zenici za studiranje! Dolazak na univerzitet predstavlja početak vašeg akademskog života, period kada ćete stvarati nove prijatelje, steći nezaboravna iskustva i otvoriti vrata svojoj budućnosti. Želim da vam čestitam na vašm uspjehu i odluci da nastavite sa obrazovanjem, jer to je put koji će vas obogatiti znanjem i vještinama i pripremiti za izazove koji vas čekaju u životu. Sretno vam bilo na vašem putovanju na Univerzitetu u Zenici i sve što naučite ovdje neka vas vodi ka vašoj svijetloj budućnosti!“, u svom obraćanju je istakao prof.dr. sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici.

Brucošima se obratila i ministrica prof.dr.sc. Jasna Duraković koja je kazala: „Izuzetno sam sretna i zadovoljna što vidim ovako veličanstven prizor, a to ste svi vi koji sjedite ovdje ispred mene. Srce mi je puno i sretna sam što vidim ovoliki broj brucoša na jednom mjestu. Izuzetno mi je zadovoljstvo da sam ovdje danas sa vama, da vam mogu čestitati početak akademske godine sa željom da budete uspješni u ostvarenju svojih akademskih zadataka, na putu ličnog i profesionalnog razvoja i napretka!“

I na kraju, studentima se obratio i Faris Preljević, predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici koji je svojim mladim kolegama istakao važnost ispunjavanja radnih zadataka i uključivanja u vannastavne aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno