Sudske klupe

FOTO: Sud presudio u korist Zeničanke u tužbi protiv Grada, ali odštete ni na vidiku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Redakciji Zenicabloga obratila se naša sugrađanka sa Hamide Esma Karahmet, koja je željela “podijeliti iskustvo” sa gradskom administracijom i upravom, a  nakon višegodišnjeg sudskog spora i tužbe.

-Djelovanjem neprofesionalnih gradskih službi i izvođača radova na susjednim javnim površinama, na stambenom objektu u mom vlasništvu pričinjena je znatna materijalna šteta. uzaludni su bili višegodišnji pokušaji da dokažem Gradskoj upravi da su njihovi radovi “krivci”, pa sam se odlučila za tužbu. Vještaci, proces, na kraju sud u više navrata, presuđuje u moju korist, ali Grad Zenica odbija da plati štetu, ali i da naloži radove za “normalizaciju” i sanaciju buduće štete, odnosno radove koji će spriječiti dalju devastaciju. Nakon presuda, pravosnažnosti, od sredine aprila je aktivno i Rješenje o izvršenju, ali sve uzalud, Gradska uprava je gluha na sve moje zahtjeve. Gradonačelnik odbija da me primi da se razgovara kad će platiti što su pokvarili i što je sud presudio, kaže ova sugrađanka, koja nam je ustupila i bogatu galeriju rješenja, presuda i fotografija samo nekih od nastalih oštećenja, koje je potvrdio i vještak.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno