Zenica

FOTO: Studijska posjeta dekana i profesora Metalurško-tehnološkog fakulteta kompaniji ArcelorMittal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Studijska posjeta dekana i profesora Metalurško-tehnološkog fakulteta kompaniji ArcelorMittal – Danas su kompaniju ArcelorMittal posjetili dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta prof. Ilhan Bušatlić zajedno sa još jedanaest kolega profesora sa svog fakulteta. Svrha ove posjete je bio razgovor sa menadžmentom kompanije na čelu sa gospodinom Nairom u vezi dosadašnje saradnje fakulteta i kompanije ArcelorMittal, kao i mogućnostima unapređenja saradnje na polju obrazovanja i usavršavanja.

Također, organizovan je i obilazak pogona u kojima se trenutno vrši realizacija ekoloških projekata. Iz kompanije ističu da su prezadovoljni saradnjom sa ovom obrazovnom institucijom i da im je u planu da nastave saradnju u budućnosti i da je nadograde na polju prakse i edukacije. Cilj kompanije je saradnja sa svim institucijama u Zenici.

Saradnja ArcelorMittala sa UNZE se povećava i cilj je nadograditi kompaniju saradnjom sa profesorima i studentima. Iz kompanije ističu da su spremni na svaki vid saradnje, savjeta i kritika. Dekan Bušatlić je dodao da je velika čast što imaju priliku porazgovarati o tekućim pitanjima i o saradnji kompanije i fakulteta. Bušatlić je istakao da ArcelorMittal ima odličnu saradnju sa fakultetom i da kompanije pored prakse za studente obezbjedila i stipendije za deset studenata ovog fakulteta.

Predstavnici fakulteta su se zahvalili rukovodstvu kompanije na obezbjeđenoj posjeti ekološkim projektima koji su u toku i koji izazivaju veliko zanimanje šire javnosti i akademske zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno