Zenica

FOTO: Studenti Politehničkog fakulteta posjedili laboratoriju LIND i agenciji ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Studenti Politehničkog fakulteta posjedili laboratoriju LIND i agenciju ZEDA – Univerzitet u Zenici i Agencija ZEDA već godinama unatrag imaju intenzivnu saradnju, partnerstvo u projektima, (su)finansiranje projekata, studentsku praksu, diplomske i stručne radove urađene u saradnji s Laboratorijom LIND, zajedničke posjete, istraživanja, edukacije i sl. Iz godine u godinu ta saradnja se na obostrano zadovoljstvo nastavlja i zajedničkih aktivnosti je sve više.

Danas, 05. marta 2018. godine, na čelu s profesorom Samirom Lemešom, Agenciju ZEDA, Laboratoriju LIND i Impulsni kreativni centar, posjetila su 22 studenata, II godine odsjeka Proizvodni biznis Politehničkog fakulteta UNZE.

Prilikom ove posjete, osoblje Laboratorije LIND studentima je predstavilo Agenciju ZEDA, Laboratoriju LIND, mašine i ono čime se bavi te im je pojasnio zakonsku legislativu vezanu za ispitivanje sigurnosti proizvoda, prednosti proizvođača koji svoje proizvode ispitaju i čiji proizvodi zadovolje standarde, povećanje konkurentnosti na tržištu, put ka EU i slično.

Nakon obilaska Laboratorije, studenti su posjetili razvojni centar Agencije ZEDA- Impulsni kreativni centar. Nekoliko njih već ide na kurseve koje organizujemo, a onima koji do sada nisu bili tu, posjeta ICCu izazvala je oduševljenje s obzirom da ovakav coworking prostor do sada nisu imali priliku vidjeti.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje smo zajednički realizovali, a u 2018. godini imamo već nekoliko planiranih i dogovorenih aktivnosti kao i već započeta partnerstva u nekoliko projekata.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno