Zenica

FOTO: Štrajk upozorenja doktora medicine i stomatologije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Štrajk upozorenja doktora medicine i stomatologije – U organizaciji Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH, danas je u svim zdravstvenim ustanovama FBiH organizovan polusatni štrajk upozorenja. Štrajk je prije podne realizovan i u Kantonalnoj bolnici Zenica, s ciljem, kako ističe dr. Haris Husremović, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije ZDK, da se ukaže na sve probleme zdrasvtvenog sektora,uključujući i status ljekara.

-Očekujemo od nadležnih na federalnom i kantonalnom nivou da nam konačno pojasne u kojem pravcu će se razvijati zdravstveni sektor.  U ovom trenutku nemamo nikakve informacije o reformi zdravstva, koja se uveliko najavljuje u Kantonu Sarajevo, ukazuje dr. Husremović.

On podsjeća, da je status ljekara odavno obezvrijeđen, ali da ništa manje nije važno ni pitanje šta bi sutrašnjica mogla donijeti za pacijente. Ukoliko reforma uključuje uvođenje plaćanja dijela usluga koje su do sada bile pokrivene kroz doprinose, ostaje dilema kakva će biti reakcija naših pacijenata. Mi smo tek ovih dana dobili potvrdu – rješenje da smo reprezentativni Sindikat u pregovaračkom procesu koji tek treba uslijediti oko granskog kolektivnog ugovora, najavio je dr. Husremović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno