Info

FOTO: Stigla posljednja grupa bosanskohercegovačkih hadžija

Podijeli ovu vijest:

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas je u jutarnjim satima stigla posljednja grupa bosanskohercegovačkih hadžija, koja se u domovinu vraća nakon obavljanja pete islamske dužnosti, hadža.

Iz Džede do Istanbula realizovano je ukupno pet letova, a i iz Istanbula u Sarajevo jedan let više. Svi letovi su bili u 24 sata, a dolaskom jutrošnjeg aviona okončan je dolazak svih hadžija u Bosnu i Hercegovinu.

Hafiz Maid-ef. Ibrahimović, jedan od vodiča, izjavio je da su hadžije obavile sve obrede na vrijeme i u skladu s propisima, te da su se u domovinu vratile sretne.

Hadžije su bile prezadovoljne organizacijom. Vodiči su uradili svoj dio posla, zaista smo se trudili da damo sve od sebe i da hadžijama olakšamo koliko god je moguće. Emocije naših hadžija su velike, i molimo Dragog Boga da ponovo ugledamo Kabu – kazao je hafiz Ibrahimović.

Hadžije koji su doputovale iz Saudijske Arabije dočekao je veliki broj članova porodica, rodbine i prijatelja.

Utisci se ne mogu opisati, to se mora doživjeti. Teško je pričati poslije svega što su naše oči gledale. Na putu nije bilo nikakvih problema“, izjavio je hadžija Enver Velić iz Konjević Polja.

Hadžije su po dolasku iskazale zadovoljstvo i uputile riječi hvale za ovogodišnju organizaciju hadža.

Fascinantno je sve ovo što smo doživjeli. Prezadovoljan sam organizacijom, cijelim programom, bez primjedbi sam. Svi koji mogu neka se upute na hadž, predivan osjećaj“, kazao je hadžija Bakir Mašić iz Zenice.

Izvor: HAYAT

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno