Naše

FOTO: stariji Zeničanin na Bristu najnovija žrtva pasa lutalica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: stariji Zeničanin na Bristu najnovija žrtva pasa lutalica – Sugrađanin M.Š. nam je poslao zastrašujućče fotografije, koje je sačinio na Bristu, tačnije blizu novoizgrađene džamije u ulici ZAVNOBIH-a u ovom zeničkom naselju. Kako nam je rečeno, neimenovanog starijeg sugrađanina napao je pas lutalica, a posljedice stravičnog napada su vidljive na fotografijama koje slijede.

FOTOGRAFIJE SU UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA I NIJE PREPORUČLJIVO NJIHOVO PREGLEDANJE ODREĐENIM OSOBAMA MOŽE PROUZROKOVATI PROBLEME

Objavljujemo ih kao još jednu opomenu da određen broj pasa lutalica gotovo svakodnevno napadaju naše sugrađane, te da i pored izgrađenog i popunjenog Azila problem sa napadima pasa još nije riješen. Nadamo se da će ovaj, u hitnoj službi zadokumentovan napada, potaći nadležne da se provede i dio POSTOJEĆEG zakona koji tretira pse “koji su opasnost po okolinu”.

Naime, kako je poznato, od usvajanja Zakona o dobrobiti životinja prije nekoliko godina omogućeno je eutanaziranja pasa za koje nadležni veterinarski službenici ili higijanski servis konstatuju da predstavljaju opasnost po okolinu. Već desetine puta naši sugrađani su jasno, javno i glasno locirali lokacije na kojima se najčešći napadi dešavaju, čak i izgled, boju, nekad i broj “markice” pasa koji vrše napade, ali do danas, prema službenim informacijama, nijedan opasan pas koji napada Zeničane nije uhvaćen i/ili eutanaziran. Podsjećamo da se godišnje u Hitnoj službi zabilježi stotine napada.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno