Zenica

Foto: SRK Tvrđava – obuka iz prve pomoći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SRK Tvrđava: obuka iz prve pomoći- Članovi Sportsko-rekreativnog kluba (SRK) Tvrđava su imali obuku iz pružanja prve pomoći u prostorijama Crvenog krsta. Aktivisti i volonteri Crvenog krsta su veoma profesionalno i krajnje detaljno prezentirali efektivno pružanje prve pomoći, uz naglašavanje najčešćih grešaka.

Nakon toga članovi SRK Tvrđava su sami ponovili sve prezentirano i tako pod nadzorom praktično potvrdili teoriju. Na kraju su se članovi ovog kluba u usponu učlanili u Crveni krst i tako nakon dobrovoljnih darivalaca krvi postali su i članovi Crvenog krsta.

Iako zaljubljenici u airsoft i adrenalin, ovi momci su svojim aktivnostima (humanitarni trening za malu Saru, čišćenje Smetova i Zmajevca, posjeta Domu za napuštenu djecu, darivanje krvi) dokazali da su patriote, humanisti i socijalno angazovani građani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno