Ljudi

FOTO: Sretko Radišić iz Zenice novi predsjednik Upravnog odbora SUABNOR-a ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Sretko Radišić iz Zenice novi predsjednik Upravnog odbora SUABNOR-a ZDK- U Zenici je u proteklu srijedu, 30.6.2021.godine, održana Skupština Saveza udruženja antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata (SUABNOR-a) Zeničko – dobojskog kantona (ZDK).

Kao gosti, Skupštini su prisustvovali predsjednik SABNOR-a u BiH, Sead Đulić i sekretar SABNOR-a u BiH, Šaćir Hrustemović Skupština je, osim Izvještajnog, imala i Izborni karakter.

U Izbornom dijelu izabran je devetočlani Upravni odbor, a on je sastavljen od predsjednika UABNOR-a opština/općina/ i gradova, koji djeluju na području ZDK-a i u sastavu su SUABNOR-a ZDK.

Za predsjednika Upravnog odbora SUABNOR-a ZDK  izabran je Sretko Radišić iz Zenice.

Za sekretara Upravnog odbora,  za naredni četvorogodišnji period, izabrana je Senada Selimović iz Zenice, za podpredsjednike, Mladen Zuljić iz Vareša i Mehmed Mostarlić iz Zavidovića, dosadašnji predsjednik.

Takođe, izabran je i tročlani Nadzorni odbor.

Za predsjedavajućeg Skupštine izabran je Mugdim Herceg iz Maglaja, a za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine  Fadil Jahić iz Žepča.

E.Imamović

Foto S.Radišić i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno