Zenica

FOTO: Speleološko istraživanje u kanjonu Seočke rijeke kod Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U organizaciji Ekološkog udruženja Eko Tvrtkovac, od 15-17.04.2022. godine , 9 članova Snik Atom iz Zavidovića uz svesrdnu pomoć dr Jasminka Mulaomerovića su izvršila speleološko istraživanje spilja I pećina oko znanog izvorišta Seočke rijeke. Pored ovog istraživanja uraditi će se rekognisciranje terena i izrada topografskih nacrta pronađenih objekata uz biološka istraživanja I prikupljanje uzoraka.
Uzeti su uzorci koji se šalju na analize, a rezultati se očekuju za oko mjesec dana, kada ćemo izvjestiti detaljnije.
Naš cilj ostaje isti, stručno obraditi značajne dijelove sliva Babine rijeke, i da istraživanja mogu nastaviti bilo koja druga lica koje interesuje ova sredina, a radi promocije kraja.
Realizacija ovog projekta se provodi u sklopu projekta turističke infrastrukture i suprastrukture koji smo dobili od Ministrastva privrede ZDK.
Ovo je pored arheološkog istarživanja na Markovom kamenu, još jedan naš doprinos istraživanjima na prostoru budućeg Parka prirode Babina-Tvrtkovac.
Fotografije od Snik Atom u prilogu najbolje pokazuju kako je to bilo tokom istraživanja.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno