Rekreacija

FOTO: Spektakularna planinarska tura Azimuth 135 na planinu Treskavicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Spektaklurna planinarska tura Azimuth 135 na planinu Treskavicu- ⭕ Proteklog vikenda, naše udruženje “Azimuth 135” je izvelo zaista spektakularnu i neuobičajenu planinarsku turu na planinu Treskavicu, koja je ostavila sve nas bez daha, bukvalno!

Naša kolona od 35 planinara je krenula ka Treskavici iz sela Rakitnica, a cilj nam je bio ni manje ni više nego najviši vrh planine, Mala Ćaba, koji se uzdiže na 2086 metara nadmorske visine!

Staza nas je vodila kroz nevjerovatne pejzaže ove planine koja ima preko 300 izvora, uključujući izvore 5 velikih rijeka i nekoliko gorskih očiju, planinskih jezera. Treskavica je, zaista, pravo hidrološko čudo!

Nakon što smo se, za pet sati, popeli na vrh, spustili smo se do prekrasnog Velikog jezera, uživajući u šarenolikoj bioraznolikosti. Sa Velikog jezera, preko Sustavca, došli smo do sela Turovi, na drugoj strani planine.

Posjetili smo gradilište bivka na Hercegovačkim Vratima i pridružili se vrijednoj ekipi planinarskih društava koja ga gradi. Uručili smo i finansijski doprinos od 135 BAM, jer podržavamo njihov trud i predanost! PD “Visočica”

Ova tura nije samo običan izlet. Anketa je pokazala da je naša tura izvedena na najvišem nivou profesionalnosti, zahvaljujući našem stručnom vodičkom timu koji čine Afan Abazović, Kemal Vidimlic i Amar Babic uz pomoć Dinana PeggySue Hodžić i Šejma Dulaš.

Evo šta su neki od učesnika rekli u anonimnoj anketi:

– “Kritike nema..sve su pohvale za kompletnu realizaciju planinarskog poduhvata!!! Samo tako nastavite ”

– “Nema se šta puno pisati….da je bila teška jeste, ali da je bilo dobro malo je reći.”
– “Najljepša tura ikad!”

Pozivamo sve zainteresovane da nas prate na našim profilima na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kako biste ostali u toku sa svim našim planinarskim avanturama. Ako želite podržati naše udruženje i biti dio naše kolone, slobodno se učlanite!

#NaPravojSmoStazi
#Azimuth135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno