Info

FOTO: Solidarnost kroz volontiranje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Volonteri su jedina ljudska bića na licu Zemlje koja odražavaju suosjećanje ove nacije, nesebičnu brigu, strpljenje i čistu ljubav jedni prema drugima.” – riječi su američke spisateljice Erme Bombeck.

Svojim velikodušnim zalaganjem volonteri kreiraju pozitivne promjene u društvu i na taj način šire misiju dobročinstva i svijet čine boljim. Upravo je to razlog zbog kojeg su Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra i Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE udružili snage i zajedno sa volonterima se družili povodom

Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. decembra.

U prostorijama Homework HUB-a, volonteri su uživali uz igre poput ‘Čovječe glupiraj se’, ‘Mikado’, ‘Gradovi i sela’, ‘Istina ili izazov’ i ‘Pictionary’, ukusne voćne koktele, fotkanje, muziku i naravno, smijeh i šale, kojih ni u jednom trenutku nije nedostajalo. Volonterka na programu Stariji brat, starija sestra, Emina Kapo, podijelila je s nama razlog zbog kojeg je ona odlučila svoje vrijeme posvetiti volontiranju:

“Volontiram jer želim raditi i na usavršavanju svojih vještina, a ovaj Program je pravi način za svaki vid edukovanja. Uživam u druženju sa djecom kao i svim volonterima i u svakom trenutku učim nešto novo, jer će mi sve to zasigurno koristiti u i mom budućem zanimanju.”

Vrijedne volonterke Fondacije – Anisa, Farah, Selma, Lamija, Hana, Farah, Dženita i Amila, zajedno sa direktoricom Ivanom i programskom saradnicom Nermom, iskoristile su ovaj povod i najavile početak svoje devete kampanje, a ovaj put pod nazivom “Jer maleni trebaju velike”. Kao i prethodne kampanje, i ovaj put cilj je pribaviti novčana sredstva kako bi program Stariji brat, starija sestra mogao podržati još volontera i volonterki u ostvarivanju zajedničke misije – kreiranje sretnog djetinjstva za djecu u potrebi.

Pred timom Fondacije je izuzetno puno posla ali uz želju za humanim djelovanjem, vrhunsku organizaciju i timski duh, sve je itekako moguće.

Ukoliko i vi želite podržati rad Fondacije i biti dio ove inspirativne priče, pozivamo vas da doniranjem u fond Stariji brat, starija sestra zajedno s nama kreirate sretno djetinjstvo:

Vlasnik računa: Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra”
Naziv banke: NLB Banka d.d. Sarajevo
Broj računa: 1322602023286553
Svrha uplate: Donacija u Fond SBSS



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno