Zenica

FOTO: SMŠ Mladost Zenica bila domaćin prijateljima iz Turske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srednja mješovita škola “Mladost” bila je domaćin našim prijateljima iz Turske. Tu delegaciju činili su načelnik općine Ayvacik, gospodin Mesut Bayram i njegovi saradnici, općinski vijećnici Nazmi Tok, Halil Ibrahim Çelik, Muharem Şahin i Ilker Şenavcu. U našem gradu boravili su od petka, 23.9.2022. godine. Upoznali su se sa ljepotama našeg grada, družili se sa mještanima Mošćanice, posjetili Srebrenicu.

U ponedjeljak, 26.9.2022. godine upriličen je susret delegacije iz Turske sa predstavnicima naše škole, kao i predstavnicima Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport našeg kantona, direktoricom Pedagoškog zavoda, Aidom Salkić, predstavnicima firmi sa kojima škola ima ostvarenu saradnju (Nobex, Zeka komerc, Empress) i Jasminom Imamovićem iz Asocijacije “Mostovi Prijateljstva BiH”.

Organizovan je i obilazak škole. Gosti su upoznati sa radom škole. Asocijacija je pokrenula inicijativu o bratimljenju naše škole sa srednjom školom iz općine Ayvacik. Inicijativa je prihvaćena sa obje strane, čak je i Ministar Spahija Kozlić podržao ovu inicijativu.

Dogovorena je međusobna saradnja, kao i razmjena iskustava, učenika i nastavnika pomenutih škola. Nadamo se uspješnoj saradnji u narednom periodu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno