Zenica

FOTO: SMŠ Mladost- posjeta književnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: SMŠ Mladost- posjeta književnika- Juče je u društvenom prostoru Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica organizovan književni matine.

Gost je bio književnik Sead Husić. Članovi Aktiva za bosanski jezik i književnost bili su domaćini uvaženom gostu, a matineu su prisustvovali učenici, nastavnici i uposlenici Škole.

Pored predstavljanja i čitanja svoje poezije i odlomaka iz proznih tekstova, književnik Sead Husić održao je zanimljivo predavanje, koje je sadržavalo više tema:

-značaj poznavanja, njegovanja i baštinjenja bosanskog jezika i naslijeđa usmene književnosti, sa jasnom porukom da je to bogatstvo kulturnog identiteta, koje nas, i pojedinačno i kolektivno, bitno određuje;

– druga tema odnosila se na značaj čitanja i saučestvovanja pisca i čitaoca u životu književnog djela;

– trećoj temi pjesnik je ukazao na važnost biblioteka, zatim je govorio o procesu nastajanja, pripreme i štampanja književnog djela.

Matine je završen čitanjem pjesama učenika Literarne sekcije Dženane Kobilice (I6), Elvedine Drapić (I6) i Ajdina Ibrahimovića (III3), koji su svojim radovima dali doprinos ovom lijepom i sadržajnom književnom matineu.

Nadamo se da će ovakvi zanimljivi književni susreti ubuduće postati redovna praksa u našim školama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno