Ostali sportovi

FOTO: Ski klub „Ze-2010“- Odlični rezultati kluba „Ze-2010“ u protekloj skijaškoj sezoni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Press centra Atletskog stadiona na Kamberovića polju u Zenici, danas je održana press konferencija Skijaškog kluba (SK) „ZE- 2010“.

Tema press konferencije bio je osvrt na postignute rezultate u protekloj skijaškoj sezoni, predstavljanje  stručnog štaba i najboljih skijašica i skijaša, te planovi  za narednu sezonu (organizacija zvanične trke iz kalendara SS BiH, međunarodni nastupi i drugi planovi).

Domaćini konferencije bili su dr. Harun Hodžić, potpredsjednik kluba, Mario Mileusnić,  koordinator trenera u klubu, te mladi skijaši Dajra Duraković i Alen Bičakčić.

Povod za održavanje press konferencije je završetak ovogodišnje skijaške sezone u BiH i  odlični rezultati koje su postigli mladi članovi SK „Ze-2010“ na takmičenjima iz kalendara Ski saveza BiH.

Kako nam je saopšteno na pressu, otvorenim prvenstvom Ski kluba Jahorina zvanično je završena ovogodišnja skijaška sezona u BiH. SK „Ze -2010” u generalnom plasmanu, sa svojim mladim takmičarima, postigao je odlične rezultate i zauzeo je omo mjesto sa 1396 bodova na bodovnoj listi klubova Ski Saveza BiH.

– Članovi našeg skijaškog kluba, ukupno su boravili 48 dana na skijaškim stazama. Bio je 21 suhi trening, a u ovim uslovima, 48 dana na snijegu je veliki uspjeh. Bilo je 26 treninga i 22 takmičenja na državnom nivou. U ovoj skijaškoj sezoni klub je predstavljalo 15 takmičara i takmičarki. Za iduću seoznu planiramo povećati broj naše djece između 25 i 30 koji će se takmičiti. Takođe za narednu sezonu planiramo da održimo jednu našu državnu trku. Nažalost, u našem kantonu ne postoji ni jedna staza koja zadovoljava tehničke uslove. Pokušaćemo da obezbijedimo sredstva kako bi utrku organizovali na Vlašiću ili Kupresu. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati i više razumijevanja od svih nivoa vlasti i da će nam pomoći. Do sada smo sve radili uz  pomoć nekoliko sponzora i roditelja, što je nedovoljno. Takođe, uspostavili smo dobru saradnju sa profesorom Igorom Božićem i klubovima iz Banjaluke, tako da očekujemo i napredak u organziacionom i tehničkom smislu -, istakao je dr. Harun Hodžić, potpredsjednik SK „Ze-2010“, koji se obratio prisutnim u ime Upravnog odbora kluba.

Dajra Duraković, osvojila je prvo mjesto u generalanom plasmanu sa ubjedljivih 905 bodova, iako je prvi put nastupila u kategoriji U14 slalom i veleslalom.

O rezultatima kluba u protekloj sezoni govorio je Dajrin trener i koordinator trenera Mario Mileusnić:

-Postigli smo najbolji rezultat kluba od postojanja, od 2010.godine. Dajra je državni prvak u obje discipline slalom i veleslalom. Krenuli smo sa sezonom u junu na glečerima u Austriji i Italiji na nadmorskoj cisini preko 3.000 metara. Na 38 startova u našoj zemlji i inostranstvu ima 19 prvih mjesta, šest drugih, četiri treća mjesta i ostalo su bila druga mjesta. Dajra je apsolutni prvak BiH sa ukupno 905 bodova -, ponosno je istakao Mileusnić.

Protekle sezone, mladi Alen Bičakčić je nastupao u juniorskoj konkurenciji u sklopu reprezentacije BiH i učestvovao je samo na FIS trkama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Povreda ga je spriječila da postigne još bolje rezultate.

Alen je prezadovoljan svojim nastupima, najbolji rezultat mu je 5. i 6.mjesto na Balkanskom prvenstvu, a postao je i vicešampion države, na kojem su nastupali zajedno seniori i juniori.

Iz kluba zahvaljuju sponzorima i svim poslovnim jedinicama koje podrzavaju njihov rad: RM-LH Zenica, Bih telekom, PERO Zenica d.o.o., Adriatic osiguranje d.d., Slt Sarajevo, MES doo Zenica, Integra doo, Asbis Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Udahni Vlašić Poliklinika Medicom Zenica…

Očekuju još veću podršku od Grada Zenica i kantona ZDK.

E.Imamović

Foto E.Imamović/ SK „Ze-2010“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno