Košarka

FOTO: Sjećanje na Amnu Fazlić – U Areni igrale mlade košarkašice Čelika i Željezničara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Sjećanje na Amnu Fazlić – U Areni igrale mlade košarkašice Čelika i Željezničara  – Protekle subote u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici odigrana je utakmica između mladih košarkašica Čelika i sarajevskog Željezničara, a u pomen na osmu godišnjicu od smrti mlade košarkašice Amne Fazlić.

Ove godine, zbog problema u kojima se Klub nalazi, nije organizovan turnir, već samo ova memorijalna utakmica. Nakon četiri odigrane dionice utakmica je završena neriješeno 67:67, a u produžetku od pet minuta uspješnije su bile gošće iz Sarajeva rezultatom 82:78.

Kod Čelika najefikasnije su bile Ahmić sa 32, te Đuherić sa 26 poena. U pobjedničkom timu Šljivo je ubacila 24, Selimović 18, Losica 16 i Peljto 14 poena. Prije utakmice igračice oba tima su posjetile spomen ploču Amne Fazlić i položile cvijeće.

Da podsjetimo, do sada je odigrano sedam memorijala sa imenom košarkašice „Amne Fazlić“, u znak sjećanja na tragično stradalu igračicu Amnu Fazlić, koja je stradala sa nepunih 18 godina, 29.03.2010.godine. Amna je bila izuzetno talentovana košarkašica, koja je igrala za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je tragična nesreća zaustavila na putu sjajne košarkaške karijere.

-Počela je igrati sa 12 godina kod tadašnjeg trenera Behudina Bajgorića, zavoljela je košarku, klub i imala dobar odnos prema svima u porodici, školi, klubu, na ulici-, kazao je na prošlogodišnjem pressu otac rahmetli Amne Fazlić.

E.Imamović

Foto Jasmin Hadžić / KŽK Čelik/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno