Ostali sportovi

FOTO: Sjajni nastupi KK Perfekt, Merjem Bošnjak izborila svoje mjesto u reprezentaciji BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri Karate klub Perfekt Zenica, u subotu 29.04.2023.godine učestvovali smo na DRŽAVNOM KARATE PRVENSTVU ZA DJECU. Organizator Državnog karate prvenstva je KARATE SAVEZ BIH, koji je potpisnik pristupnice sa Olimpijskim komitetom BIH. Tehnički organizator je KK *ČELIK* Zenica.

Prvenstvo je okupilo 885 učesnika sa 991 prijavom iz 112 klubova sa prostora cijele BIH/FBIH I RS/.

Naš klub je nastupao sa 5 najboljih takmičarki kluba i to :
– EJNA BEŠO
– MERJEM BOŠNJAK
– AMINA BOJIĆ
– LAMIJA KALABIĆ
– SARAH MLIVIĆ

Naša takmičarke su nastupale u kategoriji kate, borbe i ekipno kate.

Naša perfektanka MERJEM BOŠNJAK je uspješno osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji djevojčice 10 godina 40+ kg.
Merjem Bošnjak je aktuelna Federalna prvakinja i viceprvakinja sa izbornog turnira BH SARAJEVO OPEN, te je OSIGURALA svoje mjesto u Reprezentaciji BIH za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Baru/ Crna Gora 26-28.05.2023.godine

Amina Bojić, Lamija Kalabić i Sarah Mlivić su uspješno osvojile treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji kate ekipno 2009 godište.

Naša perfektanka Ejna Bešo je bila naša ogromna nada za osvajanje medalje u kategoriji djevojčice kate 8 godina i borbu za svoje mjesto u Reprezentaciji, ali nije imala sportske sreće, jer je u prvom kolu zaustavljena od aktuelne viceprvakinje Države.

Izuzetno smo ponosni i zadovoljni nastupima naših perfektanki. Velika je hrabrost i čast nastupiti na zvaničnom WKF Državnom prvenstvu.
Ostvarili smo novi historijski rezultat za naš Karate klub Perfekt Zenica, osvojili dvije Državne medalje.
Doživjeli smo još jedno veliko iskustvo, vidjeli smo greškice koje moramo popraviti i gazimo dalje naš put do PERFEKTA.

Ekipu kluba su predvodili licencirani treneri Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.

Klub sada ima obavezu da u kratkom roku obezbjedi potrebna novčana sredstva/oko 1.300,00 KM za odlazak ekipe kluba na Balkansko prvenstvo/, te ovom prilikom pozivamo sva fizička i pravna lica da podrže naš klub na broj računa UNION BANKA: 102 711 000 000 8543 /.

Klub nastavlja sa svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te ovom priliko pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem i pozivamo sve zainteresovane da nas slobodno posjete i postanu dio naše PERFEKT porodice.

Pred nama je već idući vikend nastup na karate turniru u Ilijašu, zatim sljedeći vikend idemo u Bugojno i Usoru. Počeli smo i pripreme za klupsko polaganje, koje će biti početkom mjeseca juna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno