Biznis

FOTO: Sindikat trgovine BiH zahtjeva finansijsku kompenzaciju za radnike u supermarketima i prodavnicama higijenskih potrepština

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Sindikat trgovine BiH zahtjeva finansijsku kompenzaciju za radnike u supermarketima i prodavnicama higijenskih potrepština – STBIH i naši povjerenici su protekli vikend proveli širom BIH i FBIH u obilasku članstva a s ciljem podrške u ovim izuzetno teškim vremenima za sve građane BiH. Ovom prilikom smo obišli više od 100 radnih mjesta i  sa svoje strane radnicima dostavili značajne količine sredstava za dezinfekciju ali smo bili i svjedoci ogromnog povećanja prometa roba posebno osnovnih životnih nmirnica. U velikoj većini objekata, koji već opšte poznato rade s minimumom ljudskih kapaciteta, radnici se bore sa povećanim brojem kupaca, ogromnim povećanjem potražnje jednako kao i sa higijensko epidemiološkim izazovima.

Iz tog razloga a kao posljedica činjenice da je promet u gotovo svim trgovačkim firmama koje se bave prodajom hrane i higijenskih potrepština značajno povećan, STBIH je danas od Udruženja poslodavaca i Sekcije za trgovinu tražio hitnu isplatu finansijske kompenzacije za radnike koji svoj trud i rad svakodnevno ulažu kako bi građani ostali snadbjeveni osnovnim životnim namirnicama.

Ovom prilikom se zahvaljujemo poslodavcima onih kompanija u kojima STBIH djeluje i sa kojima sarađuje a koje su uložile dodatna sredstva i osigurale zaista zavidnu epidemiološku zaštitu kupaca i radnika.

Mersiha Beširović

Predsjednica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno