Naše

FOTO Šetnja Zenicom prvog maja 2020. godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Današnju „dozvolu“ za kretanje za starije od 65 godina za vrijeme pandemije koronavirusa u cijelom svijetu, naš saradnik Ekrem Imamović je iskoristio da prošeta našim gradom. A datum je prvi maj 2020.godine, praznik rada, oko 12 sati.

-Napravio sam jedan krug šetnje od svoje zgrade, Bulevarom Kulina bana, Masarykovom, Titovom, kroz gradsku pijacu, Trgom Alije Izetbegovića, kroz tzv. staru pijacu, pa opet na Bulevar, preko Kamberovića mosta kod Metalurga, Kamberovića polja, pored Atletskog stadiona, preko pješačkog mosta kod autobuske stanice, Bulevarom do hotela Internacional i tu se završavala ova prvomajska šetnja. Grad je dosta pust. Na pijaci, takođe, malo je svijeta i trgovaca, Kamberovića polje pusto, kao i dječija igrališta, sportski tereni, samo poneki šetač. Čujem nije bilo ni 94. prvomajske budnice, žalosno, kaže Ekrem.

Svi se nadaju da će ova pandemija proći što prije i da se život vrati u normalu. Za to je potrebno još mnogo zdravlja, istrpljenja i pridržavanja propisanih zaštitnih mjera od strane nadležnih kriznih štabova i struke – ograničeno kretanje, korištenje zaštitnih maski, rukavica, fizička distanca, pranje ruku ….. Nadamo se da ćemo naredni praznik rada, Prvi maj, dočekati u boljim prilikama od ovih sadašnjih.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno