Ostali sportovi

FOTO: Šesnaest golova Neimara ekipi Fojnice, pet golova kapitena Anela Dedića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U šestom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bio je domaćin ekipi MNK „Fojnica“. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 300 gledalaca. Zasluženu i ubjedljivu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Neimari“.

REZULTAT: MNK „NEIMARI“ – MNK „FOJNICA“ 16:2 (7:0);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Sulejman Salkić u 5′, 27′ i 30′, Alija Bajrić u 6′, Hadis Krehmić (2x) u 11′ i 37′, Anel Dedić (5x) u 14′, 20′, 23′, 25′ i 40′, Elmin Zatagić (2x) u 16′ i 17′, Ensar Krehmić u 29′, Erdin Ramić u 38′ i Senaid Hercegovac u 40′, dok su golove za goste iz Fojnice postigli Enis Ramić u 26′ i Elvedin Bunić u 39′;

Službena lica na utakmici: Prvi sudija Oliver Žilić (Vitez), drugi sudija Emsel Krupalija (Sarajevo), delegat Alija Gluhović (Sarajevo).

 Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Anel Dedić (cap), Samir Spahić (golman), Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Enis Ismić, Senaid Hercegovac, Ensar Krehmić. (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Prije početka utakmice u Neimarima su uveli praksu predstavljanja publici zeničkih sportskih legendi, sportskih radnika. Danas su predstavljeni Besim Bajrambašić – Škija i Nermin Hadžiahmetović, kojima su uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

U zeničkoj ljepotici Areni danas smo gledali utakmicu neravnopravnih protivnika, između domaće ekipe MNK „Neimari“, trenera Mersida Burekovića i ekipe MNK „Fojnica“, fenjeraša na tabeli. U ovoj utakmici puno bolji su bili domaći futsaleri i ostvarili su zasluženu i ubjedljivu pobjedu.

Gosti iz Fojnice su odolijevali da ne prime gol do pete minute, a onda je „led probio“ Sulejman Salkić svojim prvim golom, a postigao ih je danas tri.Do kraja poluvremena domaći postižu još šest golova za konačnih 7:0 na poluvremenu. U drugom poluvremenu domaći su bili još efikasniji i postižu još devet golova i ukupno 16 na svom kontu. Fojničani postižu dva gola u drugom poluvremenu, te je konačan rezultat 16:2 za Zeničane, ubjedljivo i zasluženo. Pet golova za Neimare postigao je kapiten na današnjoj utakmici, Anel Dedić, tri gola dodao Sulejman Salkić, dok su po dva gola postigli Hadis Krehmić i Elmin Zatagić, dok su po jedan gol za Neimare postigla četiri futsalera.

Ovo je četvrta pobjeda Neimara uz jedan poraz od pet odigranih utakmica, jer su Neimari bili slobodni u prvom kolu. Gol razlika Neimara je 40:10 i imaju 12 bodova.

U narednom, 7. kolu Neimari gostuju kod ekipe MNK Futsal Team iz Tešnja, u derbiju kola.

Rezultati 6.kola:

Zenica: MNK Neimari – MNK Fojnica 16:2

Usora: MNK Usora – KMF Vitez 7:4

Žepče: MNK Žepče – FK Futsal Željezničar (igraju u 16,30 h)

(Slobodna je bila ekipa MNK Futsal Team)

 Parovi 7.kola:

Tešanj: MNK Futsal Team – MNK Neimari

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK Usora

Fojnica: MNK Fojnica – MNK Žepče

(Slobodna ekipa KMF Vitaz)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno