Nogomet

FOTO: Selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović “Individualno su jaki, potrebna nam je podrška navijača”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović “Individualno su jaki, potrebna nam je podrška navijača” – Mlada nogometna reprezentacija BiH sutra u Zenici treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  Izabranici Vinka Marinovića u prvoj utakmici su pobijedili Lihtenštajn u Zenici rezultatom 5:0, a u drugoj utakmici su poraženi s minimalnih 1:0 na gostovanje kod selekcije Švicarske.

Mladi Zmajevi sutra će kontra sebe imati veoma kvalitetnog protivnika, čiji nogometaši nastupaju u Engleskoj, Italiji, Danskoj, Kipru. Svjestan je kvaliteta protivnika i selektor naše mlade selekcije, ali vjeruje i kvalitetu svoje ekipe, koja je istina oslabljena za ovaj duel za dvojicu sjajnih veznjaka. “Pratili smo narednog protivnika i neke njihove utakmice, oni su pored utakmice protiv Lihtenštajna odigrali još jednu prijateljsku utakmicu. Ono što smo primijetili jeste da je to jedna mlada ekipa, čiji igrači izmaju zavidnu minutažu u svojim klubovima. Vidjeli smo neke stvari protiv Lihtenštajna koje smo trebali da vidimo, ali isto tako zbog kvalitete protivnika nismo mogli vidjeti neke druge stvari jer su oni bili u podređenom položaju protiv Rumunije. Sigurno je da su kvalitetni u ofanzinom dijelu, tehnički su jaka ekipa i imaju veoma kvalitetne pojedince, koji su posebno opasni u situacijama jedan na jedan. Imaju u špicu veoma kvalitetnog  Florinela Comana koji igra u itlaijanskom Beneventu, na njega se isto tako mora obratit posebna pažnja”, istakao je Marinović. Iako su otpala dva standardna igrača zbog povreda, selektor je optimista pred sutrašnji duel.

“Mi smo se pripremili, skautirali smo ih, prenijeli smo igračima te neke stvari. Mislim da ćemo maksimalno spremni i ozbiljni ući u sutrašnju utakmicu. Imamo hendikep što su nam se povrijedila dva standardna veznjaka pred ovo okupljanje, naravno mi sada tu tražimo alternativu. Vjerujem da oni koji dobiju šansu sutra da će kvalitetno odraditi posao i opravdati povjerenje”, naveo je selektor mlade selekcije. Nada se sutra i velikoj podršci navijača  “Očekujem svakako podršku publike, mi ćemo se truditi da svojim zalaganjem na terenu i borbom opravdamo njihovo povjerenje. Uz njihovo bodrenje sigurno će biti lakše doći do pozitivnog rezultata, oni će nas vjerovatno sutra dizati, davat će nam podršku kada bude najviše trebalo. Zajedničkim snagama pokušat ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat protiv selekcije, koja je individualno sigurno jača od Švicarske. Ako ponovimo igru kao protiv Švicarske, vjerujem da možemo sutra računati na dobar rezultat”, rekao je Marinović. sportsport.ba;  foto: NFSBIH

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno