Info

FOTO: Savez izviđača u BiH učesnik na Forumu Mlađih Brđana u Ohridu

FOTO: Savez izviđača u BiH učesnik na Forumu Mlađih Brđana u Ohridu – U Ohridu (Makedonija) su od 30. novembra do 02. decembra održani četvrti susreti mlađih brđana i brđanki regiona na kome je učestvovalo i 10 predstavnika Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini.

Više od 50 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore bili su učesnici/učesnice ovog izuzetno velikog događaja. Tema ovogodišnjeg foruma bili su ciljevi održivog razvoja (Sustainable Development Goals / SDGs).

Na Samitu o održivom razvoju, koji se održao 25. septembra 2015. godine, države članice Ujedinjenih nacija usvojile su program održivog razvoja do 2030. godine, koji sadrži 17 Ciljeva održivog razvoja sa ciljem iskorjenjivanja siromaštva, borbe protiv neravnopravnosti i nepravde i rješavanje pitanja klimatskih promjena do 2030. godine.

WOSM (Svjetski skautki pokret) je prije mjesec dana zvanično sa svim svojim članicama podržao cijeli program održivog razvoja a ujedno i pozvao izviđače i planinke širom svijeta da svojim aktivnostima pomognu globalne ciljeve, što je upravo bio razlog da se razgovara na ovu temu i postignu konkretni dogovori o zajedničkoj saradnji.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem