Info

FOTO: Šatorović izabran za člana Panevropskog komiteta ETUCE-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Šatorović izabran za člana Panevropskog komiteta ETUCE-a – Redovna regionalna izborno-izvještajna konferencija Evropskog sindikalnog odbora za obrazovanje (ETUCE) održava se u Beogradu od 05. do 08. decembra 2016. godine.

Delegaciju sindikata obrazovanja BiH predvodio je Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO FBiH i dopredsjednik SSS BiH, koji je na Konferenciji jednoglasno izabran za člana Panevropskog komiteta ETUCE-a.

ETUCE je organizacija nastavnika na evropskom nivou koji zastupa i štiti interese nastavnika i djeluje, između ostalog, i prema Evropskoj komisiji. Predstavlja 135 sindikata nastavnika u 45 država sa oko 30 miliona članova, prosvjetnih radnika, svih nivoa obrazovanja.

Decembarskom skupu u Beogradu prisustvovalo je oko 300 delegata iz svih evropskih sindikata obrazovanja koji zastupaju interese više od trideset miliona prosvjetnih radnika.

Služba za informisanje SSOOIO FBIH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno