Ostali sportovi

FOTO: Šarić, Duvnjak i Popović i ove godine ponosno predstavljaju Zenicu na skokovima sa vodopada u Jajcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Šarić, Duvnjak i Popović i ove godine ponosno predstavljaju Zenicu na skokovima sa vodopada u Jajcu – U subotu, na Petim međunarodnim skokovima sa vodopada u Jajcu Zenica ima ponovno ima svoje predstavnike – takmičare. To su ove godine Mustafa Šarić, Sanel Duvnjak i Vladan Popović. Sve trojici je ovo zvanično peto učešće na skokovima sa vodopada.

Zeničani su u historiju skokova sa vodopada, a i grada Jajca ušli tako što su godinu dana prije zvaničnog početka organizovanih skokova skočili sa vodopada, u organizaciji Rafting kluba Jajce, na poziv tadašnjeg predsjednika Rafting kluba Jajce Zorana Marijanovića.

– Poziv je glasio da sami dođemo, vidimo i odlučimo hoćemo li skakati, jer nisu bili stvoreni uslovi za sigurne skokove. Ipak smo pristali i tako zadivili i publiku i grad je dobio ideju da se to podigne na veći nivo i naprave međunarodni skokovi koji su i održani naredne, 2015. godine, ističe za Zenicablog Vladan Popović.

Mustafa Šarić i Sanel Duvnjak u subotu nastupaju u takmičarskom dijelu, dok Vladan skače revijalno – slobodni stil tzv. “padobran”. Od zapaženijih rezultata Popović ima osvojeno 3. mjesto u slobodnom stilu 2016. godine, a najuspješniji zenički takmičar na svim takmičenjima širom BiH, Srbije i Crne Gore je Mustafa Šarić, koji ima brojne medalje prvih, drugih i trećih mjesta održanih širom Balkana, uključujući i Stari most u Mostaru.

Jedan od zeničkih skakača je i Muhamed Mahmić, koji ove godine ne nastupa zbog zdravstvenih problema. On ima zabilježeno 3. mjesto sa skokova u Jajcu sa vodopada

Zeničani su vrlo hrabri i vješti skakači, jer skaču na većini visinskih skakaonica širom BiH, Srbije, Crne Gore, i to na najviše skakališta. I dok se takmičari iz drugih gradova odlučuju za jednu, dvije lokacije, Zeničani su redovni na većini skakališta i lokacija.

– Uvjek nas je minimalno trojica – četvorica što nije slučaj sa drugim gradovima.Da imamo bolje uvjete i veće skakaonice bilo bi nas i više, ističe Popović. Pogledajte u galeriji neke od arhivskih fotografija iz Jajca i sa drugih skakališta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno