Ostali sportovi

Foto: Sarajke pobjednice futsal turnira, Čelik šesti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica je u protekla dva dana bila domaćin klubovima Premijer ženske lige BiH, koji su prvenstvenu pauzu iskoristili za učešće na 2.turniru u malom fudbalu. Turnir je organizovao Odjel za takmičenje NS/FS BiH u Areni Zenica.
Ekipa SFK 2000 je pobjednik i drugog turnira u futsalu za klubove PŽL nakon što je u finalnom susretu savladala tim Gradine iz Srebrenika sa 6:0. Sarajke su i prije 20-tak dana pobijedile na 1.turniru u Bijeljini, dok su zenički turnir osvojile bez primljenog gola, pri tome postigavši 33 gola. Treće mjesto zauzela je Mladost iz Nević polja koja je sa 5:3 pobijedila Radnik Bumerang.
Najbolja igračica turnira je Maksida Islamović iz Gradine, najbolji strijelac sa 11 golova je Alisa Spahić iz SFK 2000, a najbolji golman Danica Spasojević (Radnik Bumerang). Za najperspektivniju igračicu proglašena je Merjema Medić iz SFK 2000, a njena klupska kolegica Jasna Đoković postigla je najljepši pogodak. Nagradu za fair-play dobila je ekipa Čelika iz Zenice.

Rezultati utakmica za plasman (2.dan- 2×20 minuta):
Željezničar 2011-Banja Luka 4:0 (utakmica za 7.mjesto na turniru);
Čelik – Modriča 1:1, Penali 3:4 (utakmica za 5.mjesto na turniru);
Radnik Bumerang – Mladost N.P. 3:5 (utakmica za 3.mjesto na turniru);
Prvi polufinalni susret: SFK 2000-Radnik Bumerang 5:0;
Drugi polufinalni susret: Mladost N.P. – Gradina 0:3,
Finale: SFK 2000 – Gradina 6:0;

Konačan plasman:
1.SFK 2000 (Sarajevo)
2.Gradina (Srebrenik)
3.Mladost (Nević Polje kod Novog Travnika)
4.Radnik Bumerang (Bijeljina)
5.Modriča (Modriča)
6.Čelik (Zenica)
7.Željezničar 2011 (Bosanska Krupa)
8.Banja Luka (Banja Luka)

Učesnici turnira su zadovoljni uslovima, ali i kvalitetom nogometa prikazanom na turniru. Svi su, još jednom, izrazili zahvalnost NS/FS BiH koji je omogućio klubovima da kroz ove turnire, na neki način, skrate zimsku prvenstvenu pauzu i pripreme na kvalitetniji način svoje ekipe za nastavak takmičenja u PŽL BiH.
Rezultati prvog dana turnira (2×15 minuta):
Grupa A
ŽNK SFK 2000-ŽNK Čelik 5:0
ŽNK Mladost-ŽNK Željezničar 2011 5:2
Željezničar 2011-ŽNK SFK 2000 0:8
ŽNK Mladost-ŽNK Čelik 3:2
ŽNK Željezničar 2011-ŽNK Čelik 1:3
ŽNK SFK 2000-ŽNK Mladost 9:0
Grupa B
ŽFK Banja Luka-ŽOFK Gradina 0:7
ŽFK Radnik Bumerang-ŽFK Modriča 5:0
ŽFK Modriča-ŽFK Banja Luka 0:0
ŽOFK Gradina-ŽFK Radnik Bumerang 4:0
ŽFK Banja Luka-ŽFK Radnik Bumerang 1:5
ŽOFK Gradina-ŽFK Modriča 0:2
Plasman nakon prvog dana takmičenja u grupama:
Grupa A:
1. ŽNK “SFK 2000” 9 bodova,
2. ŽNK Mladost 6,
3. ŽNK Čelik 3,
4. ŽNK Željezničar 2011 bez bodova.
Grupa B:
1. ŽOFK Gradina 6 bodova,
2. ŽFK Radnik Bumerang 6,
3. ŽFK Modriča 4,
4. ŽFK Banja Luka 1 bod.

Direktor Odjela za takmičenje Elmir Pilav objašnjava šta je primarni cilj ovih turnira: 
„Primarni cilj ovih turnira (24.-25.01.2015. u Bijeljini, te 12.-13.02.2015. u Zenici) je popularizacija ženskog nogometa u našoj zemlji, ali na neki način i skraćenje prvenstvene pauze, koja traje oko 3 mjeseca. Također, postoji i jedna socijalna dimenzija ovakvog događaja, gdje dolazi do druženja među igračicama i predstavnicma klubova. Imajući u vidu da ovi klubovi nastupaju i u zajedničkom takmičenju, sigurno je da jedan ovakav događaj doprinosi i boljoj međusobnoj saradnji u budućnosti“.
Pilav dalje nastavlja:
„Ovaj turnir nije prvi korak ka promovisanju ženskog nogometa u našoj zemlji. NS/FS BiH je uvođenjem zajedničke Premijer lige za žene već dosta toga napravio u tom smislu. Poboljšana je baza za izbor igračica za reprezentativne selekcije. Ne treba zaboraviti da, uz podršku UEFA-e, NS/FS BiH snosi skoro sve troškove ovog takmičenja (službena lica, putovanja, i sl). Također, treba napomenuti da sve utakmice sude isključivo ženske sudije, te je i u tom segmentu ostvaren značajan napredak. Međutim, postoji još prostora za unapređenje, prije svega u pogledu takmičenja. Od naredne sezone ćemo pokušati unaprijediti sistem takmičenja, kako bi ono bilo još interesantnije. Također, pokušaćemo, u saradnji sa klubovima, da pokrenemo i zajedničku ligu za omladinske selekcije, a poduzete su i određene aktivnosti na pronalasku sponzora lige“.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno