Politika

FOTO: Saopćenje za javnost- Velika posjećenost na NES-ovom skupu u Arnautima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Babinski sliv do sada smo uložili preko TRI MILIONA KM – Narodni evropski savez Zenica (NES) večeras je u MZ Arnauti održao centralni predizborni skup za područje Babinskog sliva.

Tom prilikom, mještanima su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore te su prezentirani projekti koji su do sada uspješno realizirani od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona i ministara koji dolaze iz ove političke opcije.

Velikom broju prisutnih obratili su se kandidati za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić, Sabira Dizdarević i Nedima Spahić kao i kandidati za Parlament Federacije BiH Arnel Isak i Elmir Duvnjak, koji su u kratkim crtama istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.

Elmir Duvnjak kandidat za Parlament Federacije BiH I aktuelni vijećnik kaže kako je njegov cilj da se bori za one kategorije društva kojima je pomoć najviše potrebna.

„U gradskom vijeću sam se svaki put zalagao za interese građana, javno sam ukazivao na nepravdu, borio se za naša javna preduzeća i ustanove, i radio sve sto je u mojoj moći da se popravi stanje. Podnio sam brojne inicijative i bio dostupan svima za pomoć i saradnju. Ja sam izabrao da se borim, da ne šutim na nepravdu i da budem uz one kojima je pomoć najvise potrebna. Mi smo krenuli u ovu borbu, u borbu za dobrobit svih građana. Očekujem od vas da nas podržite i da nam se pridružite.Ja nisam došao ovdje samo da bih tražio glasove od vas, došao sam da tražim da stanete rame uz rame sa nama, jer ovo je borba koja će odrediti hoće li ovdje biti budućnosti za naš narod ili neće“, poručio je Duvnjak.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, u svom obraćanju kazao je kako su mnogi godinama obećavali put za Babino a da je sve to bilo mrtvo slovo na papiru do njegovog imanovanja na čelo ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

„Kada radite pošteno i transparentno ne obazirete se na lažne optužbe koje neprestano dolaze sa skupova pojedinih političkih opcija. Ti isti su vas godinama lagali i obećavali vam put za Babino i to je jedino što im dobro ide, laži i pusta obećanja. Večeras nećemo govoriti o njima, ovdje smo da vam predstavimo sve ono što smo uradili do sada iako vi to gledate svaki dan dok se vozite svojim kućama. Ukažite svoje povjerenje 2.oktobra mladim ljudima koji su pokazali da znaju, mogu i da žele. Do sada smo u Babinski sliv uložili preko TRI MILIONA KM, i opet naglašavam to su vaša sredstva i vaš novac ali sada napokon možete vidjete kako se troši i pravilno raspoređuje“, kazao je ministar Isak.

Treba napomenuti da je u toku obnova i sanacija kolovoza sa potpuno amortizovanim asfaltnim zastorom na dionicama regionalnih cesta R457 Zenica-Arnauti stac. Varda-Borovi , R457 Zenica-Arnauti ( Borovi-Džamija ).

Prisutnima se obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu ZDK, Ramo Isak, aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

„Za samo tri godine uspjeli smo napraviti mnoge pozitivne promjene u Zeničko-dobojskom kantonu. Svoj posao smo obavljali časno i pošteno i to je vidljivo na svim poljima, unaprijedili smo socijalnu zaštitu, povećali socijalna davanja i usvojili porodiljske naknade u iznosu od 1.000 KM mjesečno. Jedan od najvećih problema bile su niske plate u ZDK a sada smo se izborili povišicu za 30% našim policajcima, prosvjetnim radnicima, državnim službenicima, zdravstvenim radnicima. Sada se borimo da to isto uradimo i u realnom sektoru kako bi spriječili odlazak naše djece. Sa ponosom kažem da je u ZDK u posljednje tri i pogodine urađeno više nego u posljednjih 20 godina“, izjavio je Ramo Isak.

Programski ciljevi NES-a zasnovani su na ažurnom rješavanju problema svih građana, a ne na lažnim obećanjima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno