Politika

FOTO/ Saopćenje za javnost: NES Zenica sinoć u mjesnim zajednicama Pehare i Puhovac održao predizborne skupove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Narodni evropski savez (NES) Zenica večeras je u mjesnim zajednicama Pehare i Puhovac održao predizborne skupove za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom, potencijalnim biračima su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore te su prezentirani projekti koji su do sada uspješno realizirani od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona i ministara koji dolaze iz ove političke opcije.

Brojnim mještanima Pehara i Puhovca su se obratili kandidati za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić, Sabira Dizdarević, Elmir Duvnjak te Zaim Imamović- Kaze, koji su u kratkim crtama istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.

Kandidat za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić naglasio je kako treba glasati za ljude iza kojih stoje rezultati.

„Svi oni koji vam daju velika obećanja i u svojoj kampanji napadaju druge, znajte da su vas prevarili na samome startu. Oni ljudi koji vam prezentuju konkretna djela i rezultate imaju iskrene namjere i svoj glas dajte njima“, kazao je Čivić.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, u svom obraćanju kazao je kako su mnogi godinama obećavali put za Babino a da je sve to bilo mrtvo slovo na papiru do njegovog imanovanja na čelo ministarstva
.
„ Cijenjeni građani za samo tri godine u Zenicu je uloženo preko 17 miliona KM. To su vaša sredstva i vaš novac a napokon možete vidjete kako se troši i pravilno raspoređuje. Mnogi su vas godinama lagali i obećavali vam put za Babino i to je jedino što im dobro ide, laži i pusta obećanja. Nećemo stati na ovome što je do sada urađeno i uz vašu podršku nastavljamo graditi zajedno“, kazao je ministar Isak.

Ministar je najavio kako za par dana kreće obnova i sanacija kolovoza sa potpuno amortizovanim asfaltnim zastorom na dionicama regionalnih cesta „R457 Zenica-Arnauti stac. Varda-Borovi , R457 Zenica-Arnauti ( Borovi-Džamija ).

Prisutnima se obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu ZDK, Ramo Isak, aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

„ Cijenjeni prijatelji u ime nas govore naša djela a drugima smo prepustili da svoje vrijeme u kampanji troše na lažna obećanja i na blaćenja drugih. Ovdje sam 2019. godine obećao da ćemo povećati plate policajcima, prosvjetnim radnicima, državnim službenicima, zdravstvenim radnicima, i evo tri godine poslije imamo povećane plate za 30%. Sada se borimo da to isto uradimo i u realnom sektoru kako bi spriječili odlazak naše djece“, zaključio je Ramo Isak.

Programski ciljevi NES-a zasnovani su na ažurnom rješavanju problema svih građana, a ne na lažnim obećanjima.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno